O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε στον «τελικό» με τη Γεωργία για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro στη Γερμανία το ερχόμενο καλοκαίρι και αποκλείστηκε στα πέναλτι, με την παρέα του Κβαραχτσέλια να παίρνει για πρώτη φορά το εισιτήριο για ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ουρουγουανός τεχνικός πήγε πιο συντηρητικά στο παιχνίδι με τους Γεωργιανούς και δεν θέλησε να ρισκάρει, με αποτέλεσμα να είναι ισόπαλη η «γαλανόλευκη» μετά από 120 λεπτά και να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Ελλάδα παρότι είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, δεν δημιούργησε ευκαιρίες, δεν είχε έμπνευση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην βρει γκολ και κάποια πολύ σπουδαία φάση, με εξαίρεση το δοκάρι στην κεφαλιά του Μαυροπάνου στην παράταση.

Ο Πογέτ αν και σε όλη αυτή τη θητεία του στην Εθνική, άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της, στο πιο κρίσιμο ματς δεν έκανε τη σωστή διαχείριση, είχε κάποια λάθη και κυρίως κάποιες επιλογές που δεν είχαν λογική ακόμη και αν η «γαλανόλευκη» έπαιρνε το εισιτήριο για το Euro της Γερμανίας.

Ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ στην… εξέδρα

Η πιο χαρακτηριστική σε αυτό το ζευγάρι αγώνων είναι χωρίς καμία αμφιβολία η «αδικία» του ομοσπονδιακού τεχνικού με τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος με βάση τους αριθμούς και τη σεζόν που κάνει είναι ο πιο φορμαρισμένος διεθνής αυτή τη στιγμή.

Ο Πογέτ λοιπόν αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει καθόλου με το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής κόντρα στη Γεωργία, που ήταν το ματς της δεκαετίας για την Εθνική μας.

Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, η Εθνική δεν είχε έμπνευση επιθετικά, ο Τζόλης θα μπορούσε να πλαγιοκοπήσει και να πάει στο ένας με έναν, κάτι που έχει αποδέιξει με τη φετινή σεζόν που κάνει στη Γερμανία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η Εθνική μας ομάδα είχε ανάγκη από έναν παίκτη σαν τον Τζόλη, που ακόμη και από τον πάγκο να ερχόταν θα έφερνε ενέργεια και θα έβαζε δύσκολα στους Γεωργιανούς. Όπως συνέβη και με τον Γιάννη Κωνσταντέλια όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζόλης όμως ήταν στην εξέδρα και έβλεπε το ματς μαζί με τους Τζαβέλλα και Διούδη, χωρίς να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, κάτι που αν μη τι άλλο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόλης διανύει μια καταπληκτική σεζόν στο Ντίσελντορφ και ειδικά στο δεύτερο μισό κάνει… όργια με τη Φορτούνα. Διεκδικεί την άνοδο στην Bundesliga, ενώ είναι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και παίζει κόντρα στη Λεβερκούζεν σε νοκ-άουτ αναμέτρηση.

Ο νεαρός διεθνής εξτρέμ είναι αναντικατάστατος και έχει συνολικά 27 εμφανίσεις με 17 τέρματα και 8 ασίστ. Έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, παρόλα αυτά δεν ήταν καν στην αποστολή της Εθνικής για την κομβική αναμέτρηση με τη Γεωργία που έκρινε πρόκριση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ