Όταν ο Ζλάταν «σκότωσε» το όνειρο των Δανών (vid)

Όταν ο Ζλάταν «σκότωσε» το όνειρο των Δανών (vid)

Η Δανία από χθες (14/11) πανηγυρίζει την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Ρωσίας και πλέον μπορεί να αφήσει πίσω τον «εφιάλτη» των προκριματικών του Euro 2016, όταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς την άφηνε εκτός διοργάνωσης.

Σουηδία και Δανία προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με τους μεν να αποκλείουν την Ιταλία (1-0 εντός, 0-0 εκτός) και τους δε την Ιρλανδία (0-0 εντός, 1-5 εκτός). Δύο χρόνια πριν, όμως, οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωπες για τα προκριματικά του Euro 2016, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να «εκτελεί» τους Δανούς και να τους στερεί τη χαρά της συμμετοχής στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου του 2015 στο κατάμεστο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης οι Δανοί υποδέχονταν τους Σουηδούς στη ρεβάνς της νίκης των τελευταίων με 2-1 (45’ Φόρσμπεργκ, 50’ Ιμπραΐμοβιτς πεν. – 80’ Γιόργκενσεν). Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το όνειρο της πρόκρισης σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, όμως αυτό έγινε γρήγορα εφιάλτης, και για αυτό ευθύνονταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

H Δανία προσπάθησε από την αρχή να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως λογάριαζε χωρίς τον αρχηγό των Σουηδών. Κόρνερ στο 19’, χαμηλή εκτέλεση του Κάλστρομ, πλασέ Ιμπραΐμοβιτς και 0-1. Η Κοπεγχάγη παγώνει, όμως το κοινό συνέρχεται σχεδόν άμεσα και προσπαθεί να στηρίξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο χρόνος περνούσε και οι Δανοί πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά τα «χαλούσαν» στο τελείωμα των φάσεων. Το ρολόι έδειχνε το 76ο λεπτό, όταν η Σουηδοί κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Ζλάταν έστησε τη μπάλα και την έστειλε με «τηλεκατευθυνόμενη» εκτέλεση στο «παραθυράκι» του Σμάιχελ για να κάνει το 2-0 για τους φιλοξενούμενους και παράλληλα να «σκοτώσει» τις ελπίδες των Δανών.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι μάζεψαν όσα ψυχικά αποθέματα τους είχαν απομείνει και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με γκολ των Πόουλσεν (82’) και Βέστεργκααρντ (90+1’), όμως ήταν πλέον αργά.

Ο αποκλεισμός φαίνεται πως «δίδαξε» ένα μάθημα στους Δανούς, οι οποίοι βρέθηκαν ξανά σε μπαράζ πρόκρισης, αυτή τη φορά κόντρα στην Ιρλανδία, και κατάφεραν να περάσουν στο Μουντιάλ. Μάλιστα, τώρα ήταν η σειρά τους να «σκοτώσουν» το όνειρο της αντίπαλης ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι, κερδίζοντας τους Ιρλανδούς με 5-1 μέσα στο Δουβλίνο.

Βέβαια, οι αντίπαλοι τους δεν είχαν τον… Ζλάταν, αλλά αυτό δεν μειώνει επ’ουδενί το κατόρθωμα της ομάδας του Άγκε Χαρέιντε.

To βίντεο με τα γκολ του Ιμπραΐμοβιτς:

zlatan

Δανοί και Σουηδοί πέρασαν στο Μουντιάλ. Οπως το 2015 ο Ζλάταν είχε στείλει… σπίτι τους Δανούς στο μεταξύ τους μπαράζ για το Euro. Δείτε περισσότερα: http://to10.gr/podosfero/ethnikes-omades/29107/otan-o-zlatan-skotose-oniro-ton-danon-vid/

Δημοσιεύτηκε από to10.gr στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ