Οργισμένη ανακοίνωση της Σερβίας: «Οπαδοί της Αλβανίας επιτέθηκαν στους παίκτες μας» (pic)

Οργισμένη ανακοίνωση της Σερβίας: «Οπαδοί της Αλβανίας επιτέθηκαν στους παίκτες μας» (pic)

Η Σερβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει έντονα τη στάση των Αλβανών φιλάθλων κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση και νευρικότητα μεταξύ των παικτών, όπου υπήρχε συνεχής ανησυχία για τυχόν κλιμάκωση της έντασης, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αλβανία και Σερβία στα Τίρανα ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με 0-0, στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι Αλβανοί οπαδοί τραγουδούσαν τον εθνικό τους ύμνο ενωμένοι, όμως όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο σερβικός ύμνος «Bože pravde», υπήρξε καθολική αποδοκιμασία από τους παρευρισκόμενους.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη από την Ιταλία: «Ο Μιλουτίνοφ συμφώνησε με την Αρμάνι – Κλείνει Μπούκερ ο Ολυμπιακός» (vids)

Επιπλέον, τα παιδιά που συνόδευαν την αποστολή της Σερβίας στον αγωνιστικό χώρο έκαναν επανειλημμένα το σήμα του δικέφαλου αετού, συμβολίζοντας την αλβανική ταυτότητα.

Η Ανακοίνωση της Σερβικής Ομοσπονδίας


Η νύχτα που η Σερβία παρέμεινε αήττητη και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το ποδόσφαιρο στα Τίρανα γνώρισε την πιο ντροπιαστική του ήττα στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου. Πριν από την άσχημη αλήθεια, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να τονίσουμε ότι ολόκληρη η αποστολή της FSS έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αλβανίας και τον πρόεδρο Αρμάντ Ντούκα.

Από την άφιξη στο αεροδρόμιο μέχρι την αναχώρηση από τα Τίρανα, νιώσαμε σεβασμό και προσοχή. Δυστυχώς, οι σκηνές στις κερκίδες, που ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν θα ήθελε να δει, σκηνές με τις οποίες η UEFA αγωνίζεται χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών της, έριξαν μια μεγάλη σκιά στα αθλητικά δρώμενα. Η FSS καταδικάζει απερίφραστα τις πολιτικές εκδηλώσεις μίσους με διάφορες μορφές προκλήσεων, τα επαίσχυντα συνθήματα υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων και τις προτροπές για νέα εγκλήματα. Όταν οι λέξεις δεν ήταν αρκετές, ακολούθησαν και σωματικές επιθέσεις στους ποδοσφαιριστές μας. Από τις κερκίδες εκτοξεύονταν κέρματα, γεμάτα ποτήρια και μπουκάλια, ο Ιταλός διαιτητής διέκοψε τον αγώνα αρκετές φορές, υπήρξαν και ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, αλλά όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι επαίσχυντες σκηνές, που ξεκίνησαν με τις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και συνεχίστηκαν με τα σκανδαλώδη συνθήματα και την εκτόξευση αντικειμένων στους παίκτες της Σερβίας, όχι μόνο έπληξαν το αθλητικό πνεύμα και την ατμόσφαιρα του fair-play, αλλά και υπονόμευσαν άμεσα τις αρχές του διεθνούς σεβασμού και της ανοχής, τις οποίες το ποδόσφαιρο οφείλει να προωθεί. Ευχαριστούμε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αλβανίας για τη φιλοξενία και την υποδοχή στα Τίρανα και καταδικάζουμε όλα όσα ακούστηκαν και είδαν στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου. Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε στα δημοσιεύματα που δίνουν αρνητική χροιά στις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, οι οποίες διαστρεβλώθηκαν.

«Ως προπονητής της Εθνικής Σερβίας, η προσοχή μου κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν αποκλειστικά στραμμένη στον αγωνιστικό χώρο, στους παίκτες, στην τακτική και στο αποτέλεσμα. Επαίνεσα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αναφερόμενος στο αθλητικό περιβάλλον, τις γεμάτες κερκίδες και την υποστήριξη στην ομάδα, κάτι που είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό εκείνη τη στιγμή να μην είχα καταγράψει πλήρως όλα τα σκανδαλώδη και προσβλητικά συνθήματα από τις κερκίδες, τα οποία αργότερα καταγράφηκαν και σχολιάστηκαν στα ΜΜΕ. Θέλω να καταδικάσω κατηγορηματικά κάθε σύνθημα που προσβάλλει τον σερβικό λαό και την Εθνική Σερβίας ή οποιονδήποτε άλλον. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Είναι παράλογο να αποδίδει κάποιος στον Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ότι «υποστηρίζει εξτρεμιστές» και «επαινεί το μίσος κατά του λαού μας». Έχω αποδείξει πολλές φορές, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, τον πατριωτισμό μου και το αίσθημα συγγένειας με τον λαό μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ