
Η αλλαγή ομοσπονδιακού στην Πολωνία οδηγεί τον «Λέβα» στην επιστροφή.
Η ερώτηση που απασχολεί τους Πολωνούς φιλάθλους από τη στιγμή που ο Γιαν Ούρμπαν ανέλαβε νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι αν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον αετό στο στήθος.
Σύμφωνα με το πολωνικό μέσο goal.pl, ο 37χρονος επιθετικός, που τον Ιούνιο είχε αναστείλει τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, έχει ήδη λάβει την απόφασή του. Η ιστορία ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου όταν ο Λεβαντόφσκι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετείχε στα παιχνίδια της εθνικής τον Ιούνιο, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις.
Ακολούθως, ο τότε προπονητής Μιχάλ Προμπιέζ του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τον Λεβαντόφσκι να απαντά άμεσα μέσω κοινωνικών δικτύων, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την εθνική όσο αυτή βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Προμπιέζ.
Μετά την απομάκρυνση του Προμπιέζ, θεωρητικά τίποτα δεν εμπόδιζε την επιστροφή του Λεβαντόφσκι στην εθνική. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν είχε κάνει καμία επίσημη δήλωση για το αν ο νέος προπονητής θα μπορεί να τον υπολογίζει. Ο Γιαν Ούρμπαν, από τη μεριά του, είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ότι δεν μπορεί να φανταστεί την εθνική ομάδα χωρίς τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι ο Λεβαντόφσκι υπήρξε καθοριστικός για την πρόκριση της Πολωνίας σε μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.
Μολονότι ο Ούρμπαν δεν έχει ακόμη συνομιλήσει προσωπικά με τον πρώην αρχηγό της εθνικής, σκοπεύει να συναντηθεί μαζί του σύντομα. Όπως αναφέρει το goal.pl, πάντως, η συνάντηση αυτή δεν θα συνοδευτεί από ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Λεβαντόφσκι φέρεται να είναι απολύτως θετικός στο να επιστρέψει στην εθνική ομάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι 100% διαθέσιμος για τον Γιαν Ούρμπαν. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα, χωρίς να θέτει επιπλέον όρους, ούτε σχετικά με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ζήτημα του αρχηγού θα συζητηθεί, αλλά ο Λεβαντόφσκι δεν συνδέει την επιστροφή του με το ποιος θα φέρει την αρχηγία».
Μέχρι σήμερα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει αγωνιστεί σε 158 παιχνίδια με την εθνική Πολωνίας, πετυχαίνοντας 85 γκολ.
Πηγή: In.gr