Παπασταθόπουλος: «Να βρούμε ρυθμό και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας»

Παπασταθόπουλος: «Να βρούμε ρυθμό και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας»

Ο αμυντικός της Αρσεναλ μίλησε για το παιχνίδι με την Εσθονία στο Ταλίν για το Nations League και έθεσε ως στόχο την πρόκριση της γαλανόλευκης στην τελική φάση του Euro.

Πανέτοιμη για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League είναι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να δίνει το σύνθημα της νίκης ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο Ταλίν.

Ο σέντερ μπακ της Αρσεναλ τόνισε ότι οι Ελληνες διεθνείς θα πρέπει να βρουν γρήγορα ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα με το τρίποντο της νίκης.

Ο άσος των Κανονιέρηδων τόνισε επίσης ότι η γαλανόλευκη βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έθεσε ως στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020: «Οποιοσδήποτε άλλος στόχος θα είναι αποτυχία. Η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να προκριθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος σέντερ μπακ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την Εσθονία: «Τις τελευταίες μέρες δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Είναι η αρχή. Έχουμε καιρό να βρεθούμε όλοι οι παίκτες, δεν θα είναι εύκολο. Ξεκινάμε από τώρα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρνουμε, θέλουμε τουλάχιστον να μην χάνουμε».

Για την κατάσταση της Εθνικής: «Η ομάδα έχει να βρεθεί καιρό, είναι σημαντικός παράγοντας. Αυτά τα δύο πρώτα ματς θα είναι δύσκολα. Όλοι οι παίκτες προέρχονται από προετοιμασία. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Πρέπει να βρούμε γρήγορα ρυθμό και να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, για να πάρουμε το πρώτο τρίποντο».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα, αν η «γαλανόλευκη» δεν καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του Euro: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα πάμε στην επόμενη διοργάνωση. Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες. Οποιοσδήποτε άλλος στόχος θα είναι αποτυχία. Η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να προκριθεί. Στην προηγούμενη διοργάνωση είχαμε καλή παρουσία. Χάσαμε από μια ομάδα που έφτασε στον τελικό. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι».

Για το πώς σκέφτονται οι Ελληνες διεθνείς να αντιμετωπίσουν την Εσθονία, που διαθέτει ισχυρή άμυνα: «Επιθετικά πρέπει να βγάλουμε πολλά περισσότερα πράγματα σαν ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από την προηγούμενη διοργάνωση. Και για εμάς και για τις άλλες ομάδες δεν θα είναι εύκολα τα πρώτα ματς. Πιστεύω ότι έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα να κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό».

Για τις λεπτομέρειες που στέρησαν από την Εθνική την πρόκριση: «Είναι το επιθετικό κομμάτι, που ξέρουμε ότι δεν είναι το καλό μας χαρτί. Παραδοσιακά η Εθνική αμύνεται καλύτερα από ό,τι επιτίθεται. Όλα τα παιδιά έχουν αρκετή εμπειρία. Σε συνδυασμό με κάποιους νέους παίκτες, να πάμε στην επόμενη διοργάνωση. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το νεοσύστατο Nations League: «Δεν το βλέπουμε σαν προετοιμασία. Είναι ακόμα μια διοργάνωση. Πρέπει σε κάθε ματς να κερδίζεις, άρα πρέπει όλοι οι παίκτες να δίνουν το 100% για να κερδίζουμε. Φυσικά, θέλουμε πάντα να βγούμε πρώτοι και να ξεκινήσουμε από αυτή τη διοργάνωση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ