
Η Εθνική Ελπίδων πήρε τεράστια νίκη απέναντι στη Γερμανία, επικρατώντας με 3-2 εκτός έδρας και έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Euro 2027.
Η Εθνική Ελπίδων πήρε ένα τεράστιο διπλό στην Ιένα, επικρατώντας με 3-2 της Γερμανίας και έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Euro 2027. Πρώτη ήττα για τα «πάντσερ» σε προκριματική φάση έπειτα από 4 χρόνια!
Η ομάδα του του Γιάννη Ταουσιάνη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 13ο και 14ο λεπτό, με τα γκολ των Κωστούλα και Τζίμα. Οι Γερμανοί έφεραν το ματς στα ίσα στο δεύτερο ημίχρονο, με τα γκολ των Ντάμαρ στο 54′ και Ρότε στο 59′, με τον Ράλλη να δίνει τους 3 βαθμούς στη γαλανόλευκη στο 81′, με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής. Έτσι, η γαλανόλευκη ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τη Βόρεια Ιρλανδία με 4 και τη Γερμανία με 3.
Διαβάστε επίσης: «Έδεσε» τον Ζίνι μέχρι το 2029 η ΑΕΚ (pics)
Απίθανο ξεκίνημα και 0-2 στο πρώτο ημίχρονο για τη γαλανόλευκη
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε ονειρικά το ματς, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γκούμας έβγαλε την μπαλιά, κεφαλιά πάσα του Αλεξίου και ο στόπερ του Κωνσταντίνος Κωστούλας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ελλάδα έκανε το 0-2 στο επόμενο λεπτό. Ο Τζίμας πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Ζάιμεν και με πλασέ έκανε το 0-2. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη κράτησε την υψηλή πίεση και μετά το προβάδισμα, με τους Γερμανούς να έχουν μοναδική χαμένη ευκαριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά ψαράκι του Βάιπερ να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Μπότη.
Έφερε το ματς στα ίσα η Γερμανία
Τα «πάντσερ» γύρισαν διακόπτη στο δεύτερο 45λεπτο κα κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, βρίσκοντας το γκολ της μείωσης στο 54′. Ο Μπότης απέκρουσε το πλασέ του Ελ Μάλα και στην επαναφορά ο Νταμάρ με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2. Η Γερμανία κατάφερε να φέρει το ματς 5 λεπτά αργότερα. Ο Μπίσοφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρότε με κεφαλιά έκανε το 2-2 για τα «πάντσερ» στο 59′. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 65ο λεπτό, όμως του πλασέ του Τρεσόλντι βρήκε στο δοκάρι του Μπότη.
«Χρυσός» σκόρερ ο Ράλλης
Η ομάδα του Ταουσιάνη ανέβασε στροφές μετά τα δύο γκολ των Γερμανών και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 81′ με τον Ράλλη, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 62′, έκανε ένα όμορφο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Ζάιμεν για το τελικό 2-3.
Γερμανία: Ζάιμεν, Ούλριχ, Μοργκάλα (46′ Ουεντραόγκο), Μπλανκ, Ρότε, Ενκιλί (84′ Ανσά), Μπίσκοφ, Ντάμαρ (77′ Κομούρ), Βάνερ (46′ Ελ Μάλα), Βάιπερ, Τρεσόλντι (68′ Πεϊτσίνοβιτς)
Ελλάδα: Μπότης, Κωστούλας, Καλογερόπουλος, Αλεξίου, Άλεν, Γκούμας (29′ Μπρέγκου), Κοντούρης (73′ Κάτρης), Καλοσκάμης, Πνευμονίδης (Σμυρλής), Κωστούλας Χ. (73′ Παπαδόπουλος), Τζίμας (62′ Ράλλης)