Ο Φορτούνης έβαλε «10» στην Εθνική

Ο Φορτούνης έβαλε «10» στην Εθνική

Η Ελλάδα νίκησε εκτός έδρας τη Εσθονία στην πρεμιέρα της στο Nations League, με τον Φορτούνη να κάνει τρομερή εμφάνιση. Πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εθνικής (14'), είχε δοκάρι και τα έκανε όλα. Το ρίσκο του Σκίμπε με τα... 4 δεκάρια!

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 1-0 της Εσθονίας στην πρεμιέρα της στο Nations League, με τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο διεθνής μέσος έκανε μια ονειρική εμφάνιση, πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και ηγήθηκε των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας μας, κάνοντας άνω – κάτω τα αμυντικά σχέδια των Εσθονών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν χωρά αμφιβολία πως το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια επίδειξη ποδοσφαιρικής ευφυΐας του Φορτούνη, ο οποίος έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, καθώς είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό, με τον Μάνταλο να πλασάρει από καλή θέση και τον Άξαλου ν’ απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε καλή κυκλοφορία της μπάλας με τον Φορτούνη να είναι σε πολύ καλή βραδιά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Τοροσίδης έκανε πολλά ανεβάσματα από την δεξιά πλευρά.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι η νέα μαγική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Φορτούνης. Ο διεθνής επιτελικός μέσος επιβεβαίωσε και με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Γκολάρα του Φορτούνη

Θα πρέπει φυσικά να σταθεί κάποιος στο πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο διεθνής μέσος, ένα γκολ με το οποίο η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 14’.

Ο Μήτρογλου έκανε την ωραία πάσα με κεφαλιά στον Φορτούνη και ο τελευταίος έκανε με εξαιρετικό πλασέ από πλάγια θέση το 1-0 για την Εθνική μας ομάδα.

Ηγετική εμφάνιση και δοκάρι

Ο Μίκαελ Σκίμπε θα πρέπει να αισθάνθηκε απόλυτη ικανοποίηση βλέποντας τον Φορτούνη να κάνει ότι θέλει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο 26χρονος μέσος εντυπωσίασε με την εμφάνιση του και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν όλες σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες της Εθνικής μας ομάδας. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Φορτούνης είχε και δοκάρι, σε καλή εκτέλεση φάουλ πέντε λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον διεθνή επιτελικό μέσο.

Χωρίς εξτρέμ

Η Εθνική μας ήταν σαφώς καλύτερη από την Εσθονία και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα αν ο Μίκαελ Σκίμπε δεν άφηνε εκτός βασικού σχήματος τον Χριστοδουλόπουλο και τον Δώνη. Ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να παρατάξει την Εθνική ομάδα χωρίς εξτρέμ, αφήνοντας εκτός δύο παίκτες που βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ενώ ακόμη και όταν τραυματίστηκε ο Μήτρογλου τον αντικατέστησε με ακόμη ένα… 10άρι, επιλέγοντα τον Μπακασέτα!

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από την Εσθονία αλλά σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα, αν ο Σκίμπε είχε βοηθήσει περισσότερο με τις επιλογές του. Το σημαντικό πάντως είναι ότι η Εθνική μας ξεκίνησε το Nations League με νίκη.

Το «κλειδί»: Το γκολ που πέτυχε ο Φορτούνης πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά παιχνιδιού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια της αναμέτρησης.

Το 10άρι: Ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής άσος έκανε τα πάντα στο ματς και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας. Πέτυχε γκολ, είχε και δοκάρι ενώ από τα πόδια του πέρασε όλο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Με μια λέξη ηγέτης.

Στον πάγκο: Οι παίκτες της Εσθονίας έκαναν σε αρκετές περιπτώσεις σκληρά μαρκαρίσματα.

Γιατί κόουτς: Ο Μίκαελ Σκίμπε άφησε εκτός βασικού σχήματος τον Χριστοδουλόπουλο και τον Δώνη, αφήνοντας την Εθνική μας χωρίς εξτρέμ.

ΕΣΘΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Γκολ: Φορτούνης 14’

Εσθονία: Άξαλου, Καμς, Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Ντιμιτρίεβ, Βασιλίεβ, Ογιάμα (78′ Ταμ), Λουτς, Άνιαρ (63’ Ζένζοφ).

Ελλάδα: Μπάρκας, Λυκογιάννης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78’ Τζιόλης), Πέλκας (91’ Κουλούρης), Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου (50’ Μπακασέτας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ