Ουγγαρία- Ελλάδα 2-1: Μελαγχολία στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία- Ελλάδα 2-1: Μελαγχολία στη Βουδαπέστη

Η Ουγγαρία (2-1) φρόντισε να εξηγήσει στην Ελλάδα ότι άλλο να λες και άλλο να καταλαβαίνεις πως το Nations League είναι όντως μια επιπλέον ευκαιρία.

Τελικά σε αυτό το… τετραήμερο της εθνικής ομάδας ο Μίκαελ Σκίμπε είπε και ένα σωστό. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς -που μόλις ολοκληρώθηκε-  είχε φροντίσει να θυμίσει σε όλους πως «Η Ουγγαρία ήταν στο Euro 2016, εμείς όχι». Είχε δίκιο ο Γερμανός. Η Ουγγαρία και στο προηγούμενο Euro ήταν, και μάλλον περισσότερες πιθανότητες έχει να βρεθεί και στο επόμενο. Σε σχέση τουλάχιστον με την εθνική μας. Φρόντισε και της το… εξήγησε άλλωστε από κοντά, απόψε στη Βουδαπέστη (2-1).

Ναι, τα καταφέραμε. Στο άδειο εθνικό στάδιο της Ουγγρικής πρωτεύουσας, καταφέραμε να γνωρίσουμε την πρώτη ήττα μας στο Nations League κάνοντας τη ζωή μας… δύσκολη για την συνέχεια. Λέγανε όλοι πως το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια μεγάλη (δεύτερη) ευκαιρία για την Ελλάδα πριν καν διαπραγματευθεί την πρώτη με θέα στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μας συγχωρείται, αλλά ευκαιρία δεν βλέπουμε προς το παρόν. Με το ζόρι την Εσθονία στο Τάλιν, με το κεφάλι σκυμμένο στο δεύτερο ματς από την παρέα του Κλάινχαϊσλερ (42΄) που έβαλε το γκολ της νίκης λες και έπαιζε… play station. Όχι δηλαδή πως είχε να ζηλέψει τίποτε το πρώτο, αυτό που εκτέλεσε ο Σάλαι (15′) αλλά μιας και το πιάσαμε απο την ανάποδη!

Το δικό μας γκολ από τον Κώστα Μανωλά (18΄) έπειτα από μια ακόμη «συστημένη» μπάλα του Κώστα Φορτούνη. Εκείνου που λες και παίζει σε ένα δικό του ξεχωριστό επίπεδο.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, μπας και καταφέρουμε να βγάλουμε μιαν άκρη.

Δεν λες πως αυτό το ρόστερ της ομάδας μας, δεν έχει ταλέντο. Δεν λες πως δεν υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών, πως δεν υπάρχει φιλοδοξία και διάθεση. Μπορείς όμως εύκολα να πεις ότι ποδόσφαιρο δεν προκύπτει. Και όταν λέμε ποδόσφαιρο, δεν εννοούμε απαραίτητα… τρίγωνα και τετράγωνα. Ποδόσφαιρο σημαίνει λογική. Τακτοποίηση: Αρχή, μέση και τέλος. Με συνέπεια. Η εθνική μας τέτοια εικόνα δεν έχει απέναντι σε αντιπάλους που προσφέρουν την κατοχή της μπάλας, και ψάχνουν με άλλο τρόπο την τύχη τους στα ματς.

Κόντρα σε ομάδες όπως οι Ούγγροι που μπορεί να μην λένε πολλά πράγματα αλλά που αν μη τι άλλο έδειξαν (απόψε) ουσιαστικοί και αποφασισμένοι για αυτό το τρίποντο.

Στη φάση του 2-1 υπάρχει μια πολιορκία στα μετόπισθεν της Εθνικής με τους Ούγγρους να σουτάρουν έξι φορές (!) και να ανανεώνουν την παραμονή τους γύρω απο την περιοχή του Μπάρκα. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε άμυνες παιδικού πρωταθλήματος!

Πιο χαρακτηριστική φάση σε ολόκληρο το ματς γιατί το τι ακριβώς συνέβη στη Βουδαπέστη δεν θα βρει.

Η Ελλάδα είχε μπόλικη κατοχή μπάλας, είχε και κάποιες ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πραγματικότητα όμως δεν είχε τρόπο να διαχειριστεί το ματς. Ισοφάρισε γρήγορα με τον Μανωλά (18΄) το γκολ του Σάλαι (15΄) αλλά όταν βρέθηκε δεύτερη φορά πίσω στο σκορ βραχυκύκλωσε και την πάτησε. Ο Σκίμπε έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους περνώντας Λυκογιάννη και Μήτρογλου αντί Τζαβέλλα και Δώνη, έκλεισε και τις αλλαγές νωρίς υποχρεωτικά λόγω τραυματισμού του Μανωλά (52΄), στην ουσία όμως δεν άλλαξε κάτι.  Το μόνο που προέκυψε στην πορεία είναι η οπισθοχώρηση των Ούγγρων για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Χάθηκε η ευκαιρία του Πέλκα (72΄), χάθηκε και αυτή του Μήτρογλου (75΄), χάθηκε και το παιχνίδι. Μια αναμέτρηση που οι διεθνείς μας έχουν παράπονα απο τον διαιτητή Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)  διότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, αλλά που τελικά το μεγάλο λάθος η ομάδα των ρέφερι το έκανε υπέρ μας (το γκολ του Μανωλά είναι οφσάιντ)

Το «κλειδί»: Η νίκη της Φινλανδίας επί της Εσθονίας (1-0) που δημιούργησε έπειτα απο δύο αγωνιστικές στον όμιλο. Οι Φιλανδοί έχουν πλέον έξι βαθμούς, τους διπλούς απο εμάς και τους Ούγγρους.

Το 10άρι: Ο Κώστας Φορτούνης. Όαση. Από τα στημένα του, απο την διάθεση του να γυρίσει και να πάρει τη μπάλα απο την πίσω ζώνη μπας και καταφέρει να λειτουργήσει κάτι. Δεν συνέβησαν πολλά, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε περισσότερο απο όλους.

Στον πάγκο: Η αίσθηση πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας. Δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη πρόοδο της εθνικής ομάδας και μακάρι να κάνουμε λάθος.

Γιατί κόουτς: Γιατί δεν σταθεροποιούμε κάτι γενικώς; Αλλαγή στην άμυνα (Τζαβέλλας αντί Λυκογιάννη), αλλαγή στους μέσο-επιθετικούς (θυμίζουμε ότι το Σάββατο παίξαμε με τρία δεκάρια), αλλαγή και στην επίθεση λόγω του τραυματισμού του Μήτρογλου που όπως αποδείχθηκε όμως τελικά μπορούσε να παίξει.  Και όλα αυτά σε μια ομάδα που μόλις εμφάνισε στην εντεκάδα της τον Μπάρκα, αλλά και το δίδυμο Μπουχαλάκη-Κουρμπέλη στον άξονα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-1

 

Γκολ: Σάλαι (15΄), Κλάινχαϊσλερ (42΄)/ Μανωλάς (18΄)

 

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Ρ. Σάλαι, Α. Σάλαι (69΄Επέλ), Κόβακς (81΄Πατκάι), Κλεινχέισλερ, Ρ. Βάργκα (62΄Λόβρενσικς), Μπέσε

Ελλάδα: Μπάρκας, Τζαβέλλας (46΄Λυκογιάννης), Μανωλάς (52΄Οικονόμου), Μπουχαλάκης,  Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (46΄Μήτρογλου), Πέλκας. Παπασταθόπουλος

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ