Ο Μάνταλος έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα (pic & vid)

Ο Μάνταλος έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα (pic & vid)

Στα 34 του χρόνια ο Πέτρος Μάνταλος αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μία μέρα μετά την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, ο Πέτρος Μάνταλος αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του ενόψει των δύο φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ευχαρίστησε τον 34χρονο άσο για την προσφορά του στην ομάδα, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε συνολικά 71 συμμετοχές με 7 γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ατάκες Μπέου για τον θρίαμβο του Βόλου επί του ΠΑΟΚ – Η άποψή του για τον επόμενο πρωταθλητή

Ο Μάνταλος είχε κληθεί για πρώτη φορά από τον Κλανούντιο Ρανιέρι τον Αύγουστο του 2014 και τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 18 Νοεμβρίου του 2025, στο 0-0 με τη Λευκορωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρώτη του συμμετοχή ήταν στις 7/09/2014 σε ήττα (1-0) από τη Ρουμανία όπου αγωνίστηκε για 65 λεπτά για τα προκριματικά του Euro 2016. Μέχρι να φτάσει στην Ανδρών υπήρξε διεθνής και με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Σε όλη αυτή την πορεία με τα γαλανόλευκα δεν κατάφερε να βρεθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Ο Γιοβάνοβιτς είπε σχετικά: «Μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου κύκλου των παιχνιδιών μας ενημέρωσε πως επιθυμούσε να σταματήσει από την Εθνική Ομάδα. Μιλήσαμε μαζί του, μίλησα και εγώ μαζί του.

Ήταν πολύ ειλικρινής, μπορούσα να καταλάβω πλήρως το σκεπτικό του. Ήταν πολύ χρήσιμος και ως ποδοσφαιριστής και με την παρουσία του στα αποδυτήρια. Γιατί είναι από τους πιο έμπειρους, σίγουρα θα μας λείψει ο Πέτρος. Ένας παίκτης που έχει προσφέρει για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ομάδα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε μαζί, αλλά και για όλη του την παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Εθνική γιατί έχει πάρα πολλές συμμετοχές. Θα μας λείψει και θέλω να του ευχηθώ ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός επαγγελματίας και εύχομαι να παίξει ακόμα αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ