Ελλάδα – Λευκορωσία 2-0 (Κ21)

Ελλάδα – Λευκορωσία 2-0 (Κ21)

Η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας στο Περιστέρι με γκολ των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2019. Αποβλήθηκε στο 31' ο Πασαλίδης.

Τα μωρά του Γιώργου Δώνη «χτύπησαν» και σε… διεθνές επίπεδο. Κόντρα στη Λευκορωσία, η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της και επικράτησε με 2-0 στο Περιστέρι για την τελευταία αγωνιστική, με συνέπεια να προκριθεί στα play offs του Euro 2019 Κ21 της Ιταλίας και να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της σε αυτά. Βέβαια σήμερα χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να το πετύχει, αλλά προφανώς αν δεν σκόραρε, θα μπορούσε να την πατήσει την ύστατη στιγμή.

Αυτό δεν συνέβη, γιατί δύο παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκεί για να αναλάβουν δράση. Πρώτος και κυριότερος ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, που με μια εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιώργου Κυριακόπουλου, άνοιξε το σκορ στο 20′ και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη που θα εξασφάλιζε την παρουσία της Γαλανόλευκης στα μπαράζ.

Δεύτερος ο Γιάννης Μπουζούκης, που με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γιώργος Μανθάτης, μετά από σέντρα του τελευταίου και χέρι Λευκορώσου αμυνόμενου, έγραψε το τελικό 2-0. Κι αυτό, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες της Ελληνικής ομάδας, που έβλεπαν το σκορ να μένει στη διαφορά του ενός γκολ, αλλά και την αποβολή του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα μόλις στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης!

Ο Κότσαρης επενέβη όσες φορές χρειάστηκε για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, με κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ένα μακρινό σουτ του Μπρέζκιν στο 51′.

Στο άλλο παιχνίδι η Κροατία έκανε περίπατο με 4-0 απέναντι στο Σαν Μαρίνο και κατέκτησε την πρωτιά του ομίλου.

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Μασούρας, Χατζηδιάκος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Ανδρούτσος (31’ Μαυρομάτης), Γαλανόπουλος, Μπουζούκης, Λημνιός (71’ Μανθάτης), Χατζηγιοβάννης, Βέργος (57’ Κωτσόπουλος).

Η τελική βαθμολογία

1. Κροατία 25    31-5

2. Ελλάδα 25    26-5

3. Τσεχία 16    14-15

4. Λευκορωσία 14     11-14

5. Μολδαβία 7     8-23

6. Σαν Μαρίνο 0    1-29

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ