
Η Σενεγάλη έστησε το δικό της... πάρτι στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Σενεγάλη, επικρατώντας με 5-0 και αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες για τη φάση των «32». Με δέκα παίκτες οι Άραβες από το 13'.
Έτοιμη να… πετάξει για τους «32» του Μουντιάλ 2026 είναι η Σενεγάλη, η οποία διέλυσε το Ιράκ με 5-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου, και έτσι αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες τρίτες που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Οι Αφρικανοί ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος όπου σημείωσαν τέσσερα γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Άραβες είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 13ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης μετά την αποβολή του Ρεμπίν Σουλάκα για φάουλ στον Σαντιό Μανέ.
Διαβάστε επίσης: Σόου Ντεμπελέ και πρωτιά για τη Γαλλία (1-4, vid)
Εκκίνηση… όνειρο η Σενεγάλη, εφιάλτης για το Ιράκ
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σενεγάλη που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Χαμπίμπ Ντιαρά. Ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεκ πήρε σκαστή κεφαλιά με πορεία προς τα δίχτυα, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του μέσου της Σάντερλαντ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το Ιράκ, αφού στο 13′ ο Ρεμπίν Σουλάκα αποβλήθηκε. Ο Μανέ πήγε να φύγει μπροστά από τον Μπάσιλ, και ο αμυντικός των Αράβων τον τράβηξε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά κόκκινη, όμως μετά από υπόδειξη του VAR είδε τη φάση και άλλαξε γνώμη δίνοντας κόκκινη.
Πίεσε η Σενεγάλη αλλά τίποτα
Από εκείνο το φάουλ, ο Μανέ εκτέλεσε, με τον Μπάσιλ να αποκρούει δύσκολα παρά το γεγονός ότι ήταν στη γωνία που φυλούσε. Οι Αφρικανοί προσπαθούσαν να πιέσουν για ακόμα ένα γκολ, με τον Τζέικομπς στο 33′ να σουτάρει και την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 45’+1′ ο Μανέ απείλησε μετά από ατομική ενέργεια, αλλά δεν βρήκε στόχο. Έτσι το ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με το 1-0 να παραμένει.
Δύο γκολ σε τρία λεπτά για τη Σενεγάλη
Οι Σενεγαλέζοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος. Στο 56′, λάθος του Ικμπάλ, έκλεψε ο Καμαρά που μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα και ο Σαρ έγραψε το 2-0. Τρία λεπτά μετά ήταν σειρά του Σαρ να κλέψει, έδωσε στον Πάπε Γκεγί, που με τρομερό σουτ εκτός περιοχής κάνει το 3-0.
Άλλα δύο γκολ σε δέκα λεπτά
Λίγο μετά, στο 72′ ο Πάπε Γκεγί είδε την μπάλα να του στρώνεται και με έναν ακόμα κεραυνό σημείωσε το δεύτερό του τέρμα για το 4-0. Οι Σενεγαλέζοι δεν έδειχναν διάθεση να σταματήσουν κυνηγώντας την καλύτερη δυνατή διαφορά στα γκολ, με τον Ιλμάν Εντιαγέ να σκοράρει για το 5-0 δέκα λεπτά μετά, επίσης με ένα εντυπωσιακό σουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά και έτσι το 5-0 έμεινε έως το φινάλε.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Η αποβολή του Ρεμπίν Σουλάκα μόλις στο 13′ ήταν εκείνη που άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα. Ακόμα κι αν πήγαν μόλις με ένα γκολ πίσω στο ημίχρονο οι Ιρακινοί, στο δεύτερο μέρος κατέρρευσαν.
Ο MVP:
Αν και ο Παπέ Γκεΐγ ήταν εκείνος που σημείωσε δύο γκολ, ο Ισμαΐλα Σαρ έκανε το 2-0 και έδωσε την ασίστ για το 3-0, απλοποιώντας τα πράγματα για τη συνέχεια.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Ο Άντονι Τέιλορ έδωσε κίτρινη κάρτα αρχικά στον Σουλάκα και χρειάστηκε την υπόδειξη του VAR για να δει τη φάση ξανά και να δώσει την κόκκινη. Κατά τα άλλα δεν είχε προβλήματα.
ΣΚΟΡΕΡ:
4′ Ντιαρά, 56′ Σαρ, 59′,72′ Γκεΐγ, 82′ Εντιαγέ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ντιό, Ντιάτα, Σεκ (58′ Σις), Νιακατέ, Τζέικομπς, Ι. Γκεγί, Ντιαρά (57′ Π. Γκεΐγ), Εμπαγέ (57′ Εντιαγέ), Καμαρά (57′ Τζάκσον), Μανέ, Σαρ (81′ Ντιαό)
ΙΡΑΚ: Μπάσιλ (46′ Χασάν), Πούτρος, Χασέμ, Σουλάκα, Ντόσκι, Αλ Αμαρί, Τζασίμ (58′ Μακναζί), Μπαγές, Ικμπάλ (67′ Γιάκομπ), Κιασέμ (16′ Γιουνούς), Αλ Χαμαντί (58′ Γιουσίφ)
Τα αποτελέσματα των αγώνων του 9ου ομίλου:
1η αγωνιστική:
Γαλλία-Σενεγάλη 3-1
Ιράκ-Νορβηγία 1-4
2η αγωνιστική:
Γαλλία – Ιράκ 3-0
Νορβηγία – Σενεγάλη 3-2
3η αγωνιστική:
Γαλλία – Νορβηγία 1-4
Σενεγάλη – Ιράκ 5-0
Η βαθμολογία του ομίλου:

Το βίντεο του Ολυμπιακού για Μπαρτζώκα: «Οι νικητές δεν σταματούν ποτέ να πιστεύουν» (vid)



















