Εποχή Αγγελου στην Εθνική: Champions League, «γιαπί», «πεθαμένα», Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Γιούβε…

Εποχή Αγγελου στην Εθνική: Champions League, «γιαπί», «πεθαμένα», Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Γιούβε…

To10.gr καταγράφει τα πρώτα 24ωρα του Αγγελου Αναστασιάδη ως προπονητή τη Εθνικής Ελλάδος. Η δουλειά επιπέδου Champions League, η αργκό και τα βίντεο με Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εθνικής Γερμανίας.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε δυναμικά στην Εθνική. Πολύ δυναμικά. Και ήδη τα νέα δεδομένα, οι νέες συνήθειες και φυσικά το νέο λεξιλόγιο που έφερε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι… το κάτι άλλο. Ειδικά, δε, για όσους δεν τον ήξεραν από παλιά ή έστω δεν είχαν μάθει/ακούσει περί τίνος πρόκειται, τα πολιτισμικό σοκ ήταν πολύ, πολύ μεγάλο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβετε και εσείς περί τίνος πρόκειται…

Πρώτα από όλα, στην καθημερινότητα της Εθνικής έχουν μπει τρεις πολύ ωραίες λέξεις: «Πεθαμένα», «Γιαπί» και «Γίδια». Τρεις λέξεις που ακούγονται διαρκώς και που ειδικά στους ξενοφερμένους (Ζέκα, Βλαχοδήμο), που έχουν μεγαλώσει αλλού και δεν έχουν εξοικείωση με την ελληνική αργκό, έχει προκαλέσει απορίες και… γουρλωμένα μάτια. Αλλά αυτό ξεπερνιέται. Με ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Αγγελου.

Μια γλώσσα που περιλαμβάνει λίγα λόγια, μεν, αλλά ουσιαστικά. Με τη γνωριμία του Αναστασιάδη με τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να είναι εντυπωσιακή. Όπως και η λακωνική ομιλία του. Στην οποία τα είπε όλα. Τι είπε; Τα εξής: «Πεθαμένα, εδώ που ήρθατε θα κάνουμε δουλειά σε επίπεδο Champions League. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο». Οι λέξεις ήταν προσεκτικά επιλεγμένες, για να μπουν στο νόημα οι παίκτης. Και μπήκαν γρήγορα.

Τη δεύτερη ημέρα της συνύπαρξης με τον Αναστασιάδη, οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πέραν της προπόνησης, είδαν και βίντεο. Πολύ βίντεο. Αλλά τι βίντεο…

Το μενού περιλάμβανε εκτενή στιγμιότυπα και κομμένες φάσεις τα εξής παιχνίδια: Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ολίγον από το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με τη Φινλανδία, αλλά και ένα παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου! Μία ισοπαλία (1-1) που είχε αποσπάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσου από τη Γερμανία στο ΓΣΠ, στις 25/11/2006, με τον ίδιο στον πάγκο. Ένα ματς που αρχικά κανείς δεν κατάλαβε γιατί το έδειξε.

Γενικά οι διεθνείς δεν μπήκαν γρήγορα στο νόημα της μαραθώνιας παρουσίασης βίντεο άσχετων ομάδων, που δεν είχαν καμία σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία. Ωστόσο όταν τελείωσε η… προβολή, λύθηκαν οι απορίες τους. «Δεν υπάρχουν αυτοί. Εσείς είστε πολύ καλύτεροι από όλους και θα τους νικήσετε όλους. Είστε οι καλύτεροι», ήταν οι φράσεις του. Με τις οποίες τους χαρακτήρισε ανώτερους από τους παίκτες της Λίβερπουλ, της Γιουβέντους, της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Εθνικής Γερμανίας…

Η εποχή Αναστασιάδη ξεκίνησε, όπως ακριβώς αναμενόταν. Με την περίφημη φράση του Περίανδρου Πώποτα «Εμπρός πίσω» να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ας ελπίσουμε μόνο η αναχρονιστική προσέγγιση στο κομμάτι της προπόνησης, φρασεολογίας, νοοτροπίας, να αποδώσει (με κάποιον μαγικό τρόπο) στο αγωνιστικό σκέλος και στα αποτελέσματα. Και η Εθνική να πορευθεί μόνο με νίκες και επιτυχίες. Και όχι στα… πεθαμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ