Εθνική σε ελεύθερη πτώση: Για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας

Εθνική σε ελεύθερη πτώση: Για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας

Η Εθνική Ελλάδας υποχώρησε στην 33η θέση στο ranking των χωρών κάτι που σημαίνει ότι στην κληρωτίδα για το Euro 2020 θα βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που έχει να συμβεί 32 χρόνια!

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του νεοσύστατου Nations League έγιναν γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Euro 2020 και παράλληλα ήρθε η συνειδητοποίηση της… ελεύθερης πτώσης της Γαλανόλευκης.

Τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της χώρας μας στην 33η θέση του ranking των χωρών και ως εκ τούτου την υποχώρησή μας στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Πιο αναλυτικά, η Εθνική αποφεύγει μεν τις Αλβανία, Κύπρο, Εσθονία, Γεωργία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ουγγαρία και Ρουμανία, αλλά θα βρει στο διάβα της, τρεις ισχυρότερους αντιπάλους (και έναν ή δύο ασθενέστερους).

Ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα θα είναι, κοινώς. Η πρόσφατη εντός έδρας ήττα (με 1-0) από την Εσθονία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League ήταν από μόνη της ένα γερό χαστούκι. Το παρελθόν είχε πολλές ένδοξες στιγμές για μια ομάδα που όχι μόνο αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 στην Πορτογαλία, αλλά έφτασε και… ένα πέναλτι μακριά από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως όλα αυτά είναι πια μόνο αναμνήσεις…

Η νέα πραγματικότητα φέρνει τριγμούς. Από αυτούς που ταράζουν διαχρονικά την Επίσημη Αγαπημένη τα τελευταία χρόνια. Αρχής γενομένης ίσως (αν μπορούμε να το προσδιορίσουμε χρονικά) από εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην Κόστα Ρίκα και την μετέπειτα φυγή του Φερνάντο Σάντος, ακολουθεί το χάος.

Επίσημοι αγώνες:

Προκριματικά Euro 2016: Ήττα από Ρουμανία (0-1), ισοπαλία με Φινλανδία (1-1), ήττα από Βόρεια Ιρλανδία (0-2) και Νησιά Φερόες (0-1), ισοπαλία με Ουγγαρία (0-0), ήττα από Νησιά Φερόες (2-1), ήττα από Φινλανδία (0-1), ισοπαλία με Ρουμανία (0-0), ήττα από Βόρεια Ιρλανδία (3-1), νίκη κόντρα στην Ουγγαρία (4-3).

Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Νίκες κόντρα σε Γιβραλτάρ (1-4), Κύπρο (2-0), Εσθονία (0-2), ισοπαλία με την Βοσνία (1-1), το Βέλγιο (1-1), Βοσνία (0-0), Εσθονία (0-0), ήττα από το Βέλγιο (1-2), νίκες επί των Κύπρου (1-2) και Γιβραλτάρ (4-0).

Play offs Μουντιάλ 2018: Ήττα από Κροατία (4-1), ισοπαλία (0-0).

Nations League: Νίκη κόντρα σε Εσθονία (0-1), ήττα από Ουγγαρία (2-1) και έπειτα επικράτηση με 1-0, ήττα από Φινλανδία (2-0) κι έπειτα επικράτηση με 1-0, ήττα από Εσθονία (0-1).

Φιλικά:

Πολωνία – Ελλάδα 0-0
Λουξεμβούργο – Ελλάδα 1-0
Τουρκία – Ελλάδα 3-0
Ελλάδα – Μοντενέγρο 2-1
Ελλάδα – Ισλανδία 2-3
Αυστραλία – Ελλάδα 1-0
Αυστραλία – Ελλάδα 1-2
Ελλάδα – Λευκορωσία 0-1
Ελλάδα – Ελβετία 0-1
Αίγυπτος – Ελλάδα 0-1
Σαουδική Αραβία – Ελλάδα 2-0

Ένας χάος που εν έτει 2018 έφερε τον υποβιβασμό μας στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (!). Για να καταλάβει κανείς καλύτερα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην προηγούμενη ακριβώς προκριματική φάση για Euro του 2016. Τότε η Γαλανόλευκη βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, δίπλα σε μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία και Βοσνία. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα μπήκαμε σε… χαλασμένο ασανσέρ και κατεβήκαμε τρεις ορόφους. Τελευταία φορά που βρισκόμασταν στο ίδιο επίπεδο ήταν το πολύ μακρινό 1986!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ