Ελλάδα – Γεωργία 81-69

Ελλάδα – Γεωργία 81-69

Η Εθνική νίκησε τη Γεωργία με διαφορά 12 πόντων και πλέον έχει το περιθώριο να ηττηθεί από τη Γερμανία στο Μπάμπεργκ ακόμα με διαφορά 7 πόντων για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο.

Μια Ελλάδα που ήταν πραγματική ομάδα και έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, επικράτησε πειστικά της Γεωργίας με 81-69 (στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου), στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Κόνιαρης στην καλύτερη παρουσία του με τη γαλανόλευκη, ξεχώρισαν ακόμη οι Βασιλόπουλος, Μποχωρίδης και Αθηναίου, με την ομάδα του Σκουρτόπουλου να είναι πολύ εύστοχη στα τρίποντα (13/33) και παράλληλα να μοιράζει 21 ασίστ.

Για την ομάδα του Ηλία Ζούροου που κατά διαστήματα έβαλε δύσκολα στην Ελλάδα, ο Σερμαντίνι ήταν σούπερ με 26π. ενώ ο ΜακΦάντεν τελείωσε με 18.

Παράλληλα η Εθνική όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου δέχθηκε και ένα «δώρο» από το Ισραήλ το οποίο επικράτησε της Γερμανίας με 81-77. Ετσι βελτίωσε το ρεκόρ της στο 10-1, την ώρα που οι Γερμανοί πήγαν στο 9-2, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους στο Μπάμπεργκ στο τελευταίο ματς του ομίλου (Κυριακή 24/2) .

Θυμίζουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου η Γαλανόλευκη είχε επικρατήσει των Γερμανών με 92-84, συνεπώς η Ελλάδα παραμένει πρώτη στη βαθμολογία ακόμη και αν ηττηθεί μέχρι 7 πόντους διαφορά.

Εκρηκτικό ξεκίνημα με Βασιλόπουλο
Φουριόζα μπήκε η Εθνική μας στο ματς. Με πολύ καλή άμυνα, εξαιρετικό passing game και τους Βασιλόπουλο (9π. στο πρώτο μέρος), Κόνιαρη και Μαργαρίτη να δίνουν επιθετικές λύσεις η Ελλάδα προηγήθηκε με 19-7 στο 17!

Κάπου εκεί ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε τον επιθετικό του ρυθμό, επηρεασμένο και από την βελτίωση της άμυνας των Γεωργιανών. Παράλληλα ο Σερμαντίνι προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στην ελληνική ρακέτα, με τον πρώην σέντερ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με 14π. και να είναι πρώτος σκόρερ στο διάστημα αυτό.

Η ανάκαμψη δεν άργησε να έρθει όμως. Η Ελλάδα έσφιξε την άμυνά τους, έδειξε υπομονή στο παιχνίδι της και βρίσκοντας σκοράρισμα και από άλλους παίκτες (Γκίκας, Μποχωρίδης, Κασελάκης) έχτισε εκ νέου μια διψήφια διαφορά. Κάπως έτσι η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήγε στην ανάπαυλα έχοντας διαφορά 13 πόντων (44-31).

Καυτή από την περιφέρεια και +22
Οι παίκτες της Εθνικής μπήκαν απολύτως συγκεντρωμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο. Με δύο τρίποντα του Αθηναίου και ένα ακόμη του Κόνιαρη, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +22 (57-35 στο 25΄) με την Ελλάδα να κυριαρχεί στο παρκέ.

Ξαφνικά… ντέρμπι, αλλά «καθάρισε» με ξέσπασμα
Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η Εθνική χαλάρωσε, έδειξε κουρασμένη, ενώ δεν μπόρεσε να αμυνθεί απέναντι στο ελεύθερο μπάσκετ της Γεωργίας. Ο ΜακΦάντεν με συνεχόμενα τρίποντα οδήγησε την ομάδα του σε ένα εντυπωσιακό 2-12, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πλησιάσουν από το… πουθενά στους 6 (68-63 στο 33’).

Μέχρι εκεί όμως.  Ένα μεγάλο τρίποντο του Κόνιαρη και δύο ακόμη από τον Μποχωρίδη (ένα έμμεσο και ένα άμεσο) έφεραν την Ελλάφα στο +13 (81-68)

Γενικότερα στο αποψινό ματς είδαμε ωραίες συνεργασίες, όμορφο μπάσκετ και μία ομάδα που πλέον δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τον Μπουρούση, όπως στις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου. Αλλά μια ομάδα που αναπτύσσει νέους τρόπους έκφρασης και προσωπικότητας και από τους υπόλοιπους παίκτες της, όταν ο «Μπουρούσαρος» δεν είναι στην καλύτερή του μέρα.

Να αναφέρουμε οτι στο τελευταίο λεπτό, μπήκε και ο Κακλαμανάκης, γράφοντας την πρώτη του συμμετοχή με τα εθνικά χρώματα.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 44-31, 66-51, 81-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ