Λαρεντζάκης: «Κλείσαμε τ’ αυτιά μας στην αμφισβήτηση»

Λαρεντζάκης: «Κλείσαμε τ’ αυτιά μας στην αμφισβήτηση»

Οσα είπε ο γκαρντ της ΑΕΚ για την εξαιρετική πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε για την κριτική που δέχτηκαν οι παίκτες της εθνικής στην πορεία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε πρώτο με ρεκόρ 11-1 με τον Ελληνα γκαρντ να στέκεται στο καλό κλίμα της ομάδας.

«Υπήρχε αμφισβήτηση και κάποια αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που δεν το πιστεύω πως το έκαναν κακοπροαίρετα, αλλά απλώς είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι, τα κρατάγαμε όλα αυτά έξω με τη βοήθεια των προπονητών μας και του Γιάννη Μπουρούση με την εμπειρία του και με το επίπεδο του να διαχειρίζεται καταστάσεις. Κλείσαμε τα αυτιά μας και θέλαμε να παίζουμε για την Ελλάδα. Τα καταφέραμε, κάναμε το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό,» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο παίκτης της ΑΕΚ σε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήταν ενάμιση χρόνος από τότε που ξεκινούσαμε με τη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν ένα πάρα πολύ κρίσιμο πρώτο ματς. Ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι, υπήρχε πίεση αν μπορούμε με λίγες προπονήσεις να βρούμε τη χημεία. Παρ’ όλα αυτά βρήκαμε το θάρρος, παίξαμε όμορφο μπάσκετ, κερδίσαμε και αυτό ήταν η αρχή όλης της διαδρομής και της μετέπειτα πορείας. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτό το στόχο με 11 νίκες – 1 ήττα. Όσοι έπαιξαν έδωσαν το 100% και το ευχαριστήθηκαν. Η φανέλα της Εθνικής είναι πολύ σημαντικό να τη φορά ένας αθλητής, είναι μεγάλη τιμή και χαιρόμαστε που πετύχαμε το στόχο όλης της Ελλάδας. Ζήσαμε πολλές στιγμές, κυρίως εξαγωνιστικές. Η καθημερινότητα είναι αξέχαστη, ερχόμαστε από την πίεση των ομάδων μας σε μια διαφορετική πίεση. Υπάρχει καλό κλίμα, όλοι είμαστε ένα. Περνάμε πολύ όμορφα κι αυτό βγήκε στο παρκέ. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα των παραθύρων.

Υπήρχε αμφισβήτηση και κάποια αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που δεν το πιστεύω πως το έκαναν κακοπροαίρετα, αλλά απλώς είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι, τα κρατάγαμε όλα αυτά έξω με τη βοήθεια των προπονητών μας και του Γιάννη Μπουρούση με την εμπειρία του και με το επίπεδο του να διαχειρίζεται καταστάσεις. Κλείσαμε τα αυτιά μας και θέλαμε να παίζουμε για την Ελλάδα. Τα καταφέραμε, κάναμε το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Το καλοκαίρι πέρυσι έγιναν κάποια σκηνικά που δεν ταιριάζουν στην Εθνική, αλλά σε αυτή την πορεία η Εθνική έβγαλε υγεία, χαμόγελο και μια όμορφη διάθεση που αποτυπωνόταν στο παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις καλά με τους συμπαίκτες σου, να υπάρχει καλό κλίμα και έτσι όλα είναι πιο εύκολα. Πιστεύω και το καλοκαίρι το κλίμα να είναι το ίδιο, όλα τα παιδιά ανυπομονούμε, είναι μια μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω όσοι είναι παρόντες να δώσουν το 100%, να παίζουν για τη φανέλα και όλοι μαζί να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ