H… underground Εθνική Αργεντινής, «χωράει» Ινσούα, Πόνσε και Ματέο Γκαρσία!

H… underground Εθνική Αργεντινής, «χωράει» Ινσούα, Πόνσε και Ματέο Γκαρσία!

Η Εθνική Αργεντινής πάντα βασιζόταν πάνω σε αστέρια για να λάμψει, όμως σε μια χώρα με τόσο πλούσιο ταλέντο υπάρχουν και κάποιοι... αφανείς ήρωες οι οποίοι θα στελέχωναν επάξια μια πιο... underground εκδοχή της «Αλμπισελέστε».

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Εθνική Αργεντινής στελεχωμένη από παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς, οι οποίοι έχουν κάνει το όνομά τους γνωστό, αγωνιζόμενοι στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Από τον Γκονζάλο Ιγκουαίν στον Σέρχιο Αγουέρο και από τον Μάουρο Ικάρντι στον Λιονέλ Μέσι, η «Αλμπισελέστε» έχει να επιδείξει περίσσιο ταλέντο σε όλες τις γραμμές της και ιδίως στην επιθετική.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι Αργεντινοί, οι οποίοι μπορεί να μην βρίσκονται στις κορυφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως καταφέρνουν ακόμα να πρωταγωνιστούν και από τα… χαμηλότερα επίπεδα. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, μια πιο… underground εκδοχή της Εθνικής Αργεντινής, από την οποία μάλιστα δεν λείπει και το ελληνικό χρώμα, με τους Πόνσε (ΑΕΚ), Ινσούα (Παναθηναϊκός) και Μάζουρεκ (Παναιτωλικός) να βρίσκονται στην… αποστολή της;

Τερματοφύλακες:

Εμιλιάνο Μαρτίνεθ (Ρέντινγκ)

Ο 26χρονος μετράει ήδη 15 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, 13 με την ομάδα της Ρέντινγκ και 2 με την Άρσεναλ. Μάλιστα, με τους «κανονιέρηδες» ευτύχησε να συμμετέχει και σε αγώνα του Europa League και συγκεκριμένα στη νίκη των Λονδρέζων με 1-0 κόντρα στην Καρμπάγ. Από τον Ιανουάριο του 2019 φοράει τη φανέλα της Ρέντινγκ και μάλιστα έχει καταφέρει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη τέσσερις φορές αγωνιζόμενος στην κατηγορία της Championship.

Γουόλτερ Μπενίτεθ

Τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα με τη Νις. Έχοντας ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια σε συνολικά 29 αναμετρήσεις, ο Αργεντινός έχει δεχθεί συνολικά 29 γκολ, ενώ έχει διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη 13 φορές.

Τζιαφράνγκο Γκαζανίγκα

Παρά το γεγονός πως αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με τα χρώματα της Πονφεραντίνα, ο αδελφός του τρίτου τερματοφύλακα της Τότεναμ, Πάολο, έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του πως το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό. Τη φετινή περίοδο έχει αγωνιστεί σε συνολικά 20 παιχνίδια, ενώ έχει δεχτεί 13 γκολ.

Αμυντική γραμμή:

Εστεμπάν Μπούργκος

Ο 27χρονος ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν για τα σωματικά τους προσόντα. Με ύψος 1.91 και στιβαρή σωματοδομή, ο αμυντικός της Αλκορκόν θα μπορούσε να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα με το εθνόσημο. Μέσα σε όλα πρέπει να σημειωθεί και η έφεση που έχει στο γκολ, γεγονός που του προσδίδει έναν ακόμη έξτρα πόντο.

Τζόναθαν Σίλβα

Ο αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας της Λεγανές θα μπορούσε να είναι και ο μελλοντικός της Εθνικής Αργεντινής. Ο 24χρονος αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο επιθετικό μπακ, όπου μέσα σε 27 εμφανίσεις έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ.

Τιάγκο Κασασόλα

Ένα και μόνο στατιστικό αρκεί για να τον περιγράψεις. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα πέναλτι, αποτελεί τον αμυντικό με τα περισσότερα γκολ για τη φετινή χρονιά. Σε 25 συμμετοχές στη Serie B, ο Αργεντινός έχει βρει δίχτυα έξι φορές, ενώ έχει δώσει και δυο ασίστ.

Φεντερίκο Βέγκα

Πιθανότατα το καλύτερο δεξιό μπακ στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου. Από τότε που πάτησε το πόδι του στην ευρωπαϊκή χώρα μετράει συνολικά τριάντα παιχνίδια, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ. Η ταχύτητα, η αντοχή και η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός αποτελούν μερικά από τα κυριότερα προτερήματά του.

Κριστιάν Ρομέρο

Άλλος ένας αμυντικός με προοπτική να φορέσει το εθνόσημο στο στήθος. Ο 21χρονος αμυντικός της Κόρδοβα αποτελεί ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό και από τη Γιουβέντους. Από την αρχή του νέου έτους, ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον των «μπιανκονέρι» προς τον Αργεντινό.

Εμάνουελ Ινσούα

Γνώριμός μας από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, ο Εμανουέλ Ινσούα θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί στην αποστολή της «Αλμπισελέστε». Όντας 28 ετών, έχει αρκετά καλά χρόνια μπροστά του και οι φετινές του επιδόσεις με το «τριφύλλι» στη Super League αναμένεται να προσελκύσουν συλλόγους και από μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Γκαστόν Καμπί

Όντας βασικό στέλεχος της Τσάβες, ο 28χρονος αποτελεί ένα πολυσχιδές μπακ που μπορεί να βοηθήσει τόσο αμυντικά, όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Γκάμπριελ Γκονζάλες

Μπορεί το πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ να μην λέει πολλά στον κοινό φίλαθλο, όμως ο 24χρονος αποτελεί ένα χαμένο διαμάντι στην άκρη της Ευρώπης.

Μεσαία γραμμή:

Φεντερίκο Βαρέλα

Σπεσιαλίστας στα φάουλ αλλά και με υψηλή τεχνική κατάρτιση, ο Αργεντινός αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο οργανωτή της ομάδας του. Μετρώντας δυο γκολ και 5 ασίστ σε πέντε παιχνίδια, συνεχίζει δυναμικά να τροφοδοτεί τους προωθημένους του.

Εμιλιάνο Μπέντια

Τη φετινή σεζόν η Νόργουιτς βρίσκεται στο παιχνίδι της ανόδου στην Preier League, κάτι το οποίο οφείλεται μεγάλο βαθμό στον Εμιλιάνο Μπέντια. Ο Αργεντινός έχει σημειώσει επτά γκολ και 14 ασίστ τη φετινή περίοδο, οδηγώντας τα «καναρίνια» προς τα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας.

Φράνκο Μάζουρεκ

Ο δεύτερος που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να… κληθεί στην αποστολή. Ο μέσος του Παναιτωλικού διανύει μια εξαιρετική σεζόν στο Αγρίνιο, γεγονός που έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων, μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού.

Βαλεντίν Βάντα

Στη Μπορντό ο 23χρονος μπορεί να παρέμενε στην αφάνεια και την ανυποληψία, όμως η μετακίνησή του στην Σεντ Ετιέν στα μέσα του Ιανουαρίου σήμανε την αναγέννησή του. Στους «αγίους», ο Αργεντινός κατάφερε να βρει την σταθερότητα που του έλλειπε, κάτι που αποδεικνύεται και από τις επιδόσεις του στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Γκονζάλο Εσκαλάντε

Μπορεί η σταθερότητα να λείπει ορισμένες φορές από το παιχνίδι του, όμως ο 26χρονος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες τη φετινή σεζόν για την Εϊμπάρ.

Νίκολας Γκορόμπσοφ

Πιθανότατα ο πιο έμπειρος παίκτης της λίστας. Σε ηλικία 29 χρονών και με πολλές συμμετοχές στο ρουμανικό πρωτάθλημα, ο Νίκολας Γκορόμπσοφ μπορεί να αποτελέσει την αρχηγική φιγούρα στη μεσαία γραμμή, καθοδηγώντας με σύνεση τους συμπαίκτες του.

Τζόναθαν Ροντρίγκεζ

Το στυλ του μοιάζει με εκείνο του Γκορόμπσοφ, ενώ ακόμα ένα κοινό που συναντάται σε αυτούς τους δυο είναι πως αμφότεροι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Τη φετινή σεζόν, ο Ροντρίγκεζ έχει δει τέσσερις το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ.

Ιγκνάσιο Ζαρέγκι

Αποτελεί το είδος του κεντρικού χαφ με έφεση στο γκολ. Φορώντας τα χρώματα της Γουότενς, ο 24χρονος μετράει 6 γκολ σε 22 συμμετοχές στο Αυστριακό πρωτάθλημα.

Σαντιάγκο Μαγκαλάν

Στις τελευταίες αναμετρήσεις έχει… πάρει φωτιά και έχει καταφέρει να δείξει τα πρώτα δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. Στα προηγούμενα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε μετράει τρία γκολ και ήδη έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Επιθετική γραμμή:

Ματέο Γκαρσία

Τη φετινή περίοδο αγωνίζεται ως δανεικός στον Άρη από τη Λας Πάλμας. Τα 9 γκολ που έχει σημειώσει σε 28 συμμετοχές αλλά και η συνολική του παρουσία στο συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη τον έχουν αναγάγει ως ένα από τα κύρια όπλα της επιθετικής γραμμής των «κιτρινόμαυρων».

Εζέκιελ Πόνσε

Το «διαμάντι» από το Ροζάριο μπορεί στην αρχή της σεζόν να μη έπεισε τους ιθύνοντες της Ρόμα πως αξίζει να βρίσκεται στα πλάνα του Ντι Φραντσέσκο για τη φετινή σεζόν, όμως οι εμφανίσεις του με την ΑΕΚ μάλλον έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στου «Ρωμαίους». Με 18 γκολ σε 37 παιχνίδια έχει καταφέρει να αποδείξει την αξία του στη Superleague, και πλέον «κιτρινόμαυροι» και «τζιαλορόσι» βρίσκονται σε συζητήσεις, καθώς αμφότεροι θέλουν τον συμπεριλάβουν στο ρόστερ τους για την επόμενη περίοδο.

Τζόναθαν Καλέρι

Ένας από τους κύριους παράγοντες για την εκπληκτική φετινή πορεία της Αλαβές στη La Liga. Απαριθμώντας έξι γκολ και δυο ασίστ σε 29 παιχνίδια, δείχνει πως μπορεί να λογίζεται ως βασικό γρανάζι και σε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Τζίμι Αβίλα

Στην πρώτη του χρονιά του χρονιά μακριά από την πατρίδα του, ο Αργεντινός δεν απογοητεύει. Αγωνιζόμενος με τα χρώματα της νεοφώτιστης Ουέσκα, ο 25χρονος έχει καταφέρει να σημειώσει επτά γκολ και δυο ασίστ σε 29 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ιγκνάσιο Πουσέτο

Ίσως αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να λάβει μια πραγματική κλήση από το εθνικό συγκρότημα της χώρας του. Ο επιθετικός της Ουντινέζε τη φετινή χρονιά μετράει τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ, ενώ η ικανότητά του να κινείται και έξω από την περιοχή τον έχουν καταστήσει ως ένα άκρως δημιουργικό φορ.

Νιλ Μαπέι

Ένα πραγματικό πολυβόλο. Τη φετινή περίοδο έχει ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 23 φορές σε συνολικά 43 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπρέντφορντ. Σαν να μην έφτανα αυτά, ο 22χρονος έχει στο ενεργητικό του και οκτώ ασίστ στην Championship, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων και από την ανώτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ