Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ η βάση της Εθνικής Παίδων

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ η βάση της Εθνικής Παίδων

Οι δύο ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της Σούπερ Λίγκας Κ17, έχουν τους 13 από τους 20 παίκτες που κλήθηκαν από τον Νίκο Κεχαγιά στην Εθνική Παίδων για την τελική φάση του EURO U-17.

Είναι οι δύο ομάδες που κυριαρχούν στα πρωταθλήματα υποδομής και δημιουργούν τα αστέρια του μέλλοντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους να κατακτούν το πρωτάθλημα στην Κ17 και τον Δικέφαλο τα αντίστοιχα σε Κ15 και Κ19. Δύο σύλλογοι, που λειτουργούν υποδειγματικά και δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής.

Η ομάδα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι μάλιστα οι βασικοί αιμοδότες των μικρών Εθνικών ομάδων, με τους δύο συλλόγους να έχουν μαζί τους 13 από τους 20 παίκτες που κλήθηκαν στην αποστολή της Εθνικής Παίδων για την τελική φάση του EURO U-17.

Πρόκειται για 13 ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν σήμερα στον τελικό της Σούπερ Λίγκας Κ17, που διεξήχθη στο Αγρίνιο και βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ολυμπιακού με 1-0.

Συγκεκριμένα, στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Κεχαγιά, βρίσκονται 6 παίκτες των Ερυθρόλευκων και 7 του Δικεφάλου.

Πιο αναλυτικά, από την Ολυμπιακό κλήθηκαν οι: Κωνσταντίνος Τζολάκης, Κυριάκος Ασλανίδης, Αγγελος Τσάβος, Χρήστος Λιάτσος, Δημήτρης Αρσενίδης και Βασίλης Σουρλής. Από την ομάδα του ΠΑΟΚ κλήθηκαν οι: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Αβεντίς Αβεντισιάν, Βασίλης Γρόσδης, Θωμάς Καραμπέρης, Ιωάννης Καράκουτης και Χρήστος Τζόλης.

Από εκεί και πέρα, κλήθηκαν οι Γιώργος Μανίσογλου και Νεκτάριος Κοτόπουλος από την Ξάνθη, ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης από τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Παυλίδης της Σάλκε, ο Παύλος Γροσδάνης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χρήστος Μπελεβώνης του Παναιτωλικού και ο Αντώνης Σιατούνης της Σαμπντόρια. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον 1ο όμιλο και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Δημ. Ιρλανδίας (3/5), το Βέλγιο (6/5) και την Τσεχία (9/5).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ