Τουρκία – Ελλάδα 2-1

Τουρκία – Ελλάδα 2-1

Κατώτερη των προσδοκιών η Εθνική στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Τουρκία, ηττήθηκε με 2-1 και καλείται να ανεβάσει την απόδοσή της στα προσεχή παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία για τα προκριματικά του Euro 2020.

Με σημαντικές απουσίες, πολλά νέα πρόσωπα και με ένα σχήμα μάλλον… πειραματικό, η Εθνική μας δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την Τουρκία στην Αττάλεια και μοιραία ηττήθηκε (2-1), στην πρόβα τζενεράλε για τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2020 κόντρα σε Ιταλία (08/06) και Αρμενία (11/06).

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σε αρκετές περιπτώσεις να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, η Γαλανόλευκη αντιμετώπιζε πρόβλημα ανασταλτικά, ενώ και δημιουργικά αν εξαιρέσεις κάποιες ατομικές προσπάθειες η ομάδα χώλαινε.

Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στο δεύτερο μισό, χωρίς ωστόσο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Το τέρμα του Κουρμπέλη στην εκπνοή, στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν αλλάζει κατ’ ουσίαν τίποτα στην εν γένει προβληματική εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που έπαιξε χωρίς πάθος, χωρίς ένταση και ηττήθηκε εύκολα από τους γείτονες.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε λεπτά συμμετοχής σε πολλούς νέους παίκτες με αρχικό σχήμα το 4-2-3-1 που στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Ντουρμισάι μετατράπηκε σε 4-4-2.

Με εμφανή δυσκολία στην κατοχή της μπάλας, με αρκετά εύκολα λάθη και ασυνεννοησία μεταξύ των γραμμών η Εθνική στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση ένα δοκάρι σε σουτ του Σάμαρη δεν είχε κάτι θετικό να επιδείξει, εν αντιθέσει με τους Τούρκους που έπαιξαν με περισσότερη συγκέντρωση, σαφές πλάνο, έτρεξαν περισσότερο και δίκαια προηγήθηκαν με 2-0 μέσα σε έξι λεπτά.

Στο 11′ ο Ουντέρ, έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αμαρκάριστος και εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 1-0 των γηπεδούχων. Έξι λεπτά αργότερα, ο Καραμάν εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Σάμαρη, έφερε την μπάλα στο δεξί και με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Έλληνα πορτιέρε για το 2-0 της Τουρκίας, με την άμυνα της Γαλανόλευκης να είναι εκκωφαντικά απούσα.

Σε ενα σουτ του Φορτούνη, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αντιπάλου και στη συνέχεια το δυνατό δεξί σουτ του Σάμαρη βρήκε στο δεξί δοκάρι του Τσακίρ, στην μοναδική ουσιαστικά φορά που οι διεθνείς μας έγιναν απειλητικοί.

Στην επανάληψη, ο Αναστασιάδης δοκίμασε αρκετές αλλαγές, καθώς το 68% κατοχής της μπάλας των γηπεδούχων και το 2-0 υπέρ τους, αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα του ματς. Ωστόσο ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μισό. Στο 49′ μάλιστα ο Πασχαλάκης επενέβη εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ εμ τον Τοσούν, ενώ οσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κολοβός έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα στρώθηκε στον ολομόναχο Κουρμπέλη και εκείνος με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 που μάλλον κολακεύει την Εθνική.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Καγκλάρ, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Οκάι, Τουφάν (46’ Οζιακούπ), Ουντέρ (80’ Μπελόζογλου), Γιασιτσί, Καραμάν (46’ Ομούρ), Τοσούν (56’ Γκιουβέν)

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Σάμαρης, Κούτρης (46’ Σταφυλίδης), Σιώπης (75’ Μάνταλος), Βαλεριάνος (54’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (65’ Ντουρμισάι), Πέλκας (46’ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ