Από τον Ρεχάγκελ στον Φαν’τ Σιπ: Αναζητώντας την… σταθερότητα

Από τον Ρεχάγκελ στον Φαν’τ Σιπ: Αναζητώντας την… σταθερότητα

Από την εποχή των Ρεχάγκελ (2001-10) και Φερνάντο Σάντος (2010-14) η Γαλανόλευκη αναζητά τον κατάλληλο... μαέστρο για να μπει επιτέλους σε φάση σταθερότητας.

Η Εθνική παρουσιάστηκε, ακόμα μία φορά, κατώτερη των περιστάσεων στο Τάμπερε, ηττήθηκε από την Φινλανδία (1-0) και πλέον το ταξίδι της προς την τελική φάση του Euro 2020 φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του.

Κοιτώντας την επόμενη ημέρα, κι αν κάποιος αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια της γαλανόλευκης καθίζησης, δεδομένα θα σταθεί στην έλλειψη σταθερότητας, αφού από την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ και του Φερνάντο Σάντος, που τον διαδέχθηκε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχουν αναλάβει οκτώ διαφορετικοί προπονητές που έχουν μαζί λιγότερα ματς στον πάγκο της ομάδας από τος δύο προαναφερθέντες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ότο Ρεχάγκελ έμεινε στον πάγκο της Εθνικής για 106 ματς. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ήταν ο μαέστρος της Γαλανόλευκης για περισσότερα παιχνίδια απ’ όσα έχουν μαζί όλοι όσοι τον έχουν διαδεχθεί από το 2010 που αποχώρισε έως σήμερα (95).

Ο αμέσως επόμενος, Φερνάντο Σάντος, έχει επίσης μόνος του περισσότερα ματς (49) απ’ όσα έχουν μαζί οι υπόλοιποι που τον διαδέχθηκαν, από το 2014 που έφυγε, έως σήμερα (46).

Από την σταθερότητα, που περιελάμβανε δεδομένα και στραβοπατήματα ή άσχημες εμφανίσεις περάσαμε σε μια πλήρη αστάθεια.

Κατά σειρά το τιμόνι της Εθνικής έχουν αναλάβει οι Κλαούντιο Ρανιέρι (4), Κώστας Τσάνας (5), Σέρχιο Μαρκαριάν (3), Μίκαελ Σκίμπε (27), Άγγελος Αναστασιάδης (7) και Τζον Φαν’τ Σιπ (1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ