Σερβία – Πορτογαλία 2-4

Σερβία – Πορτογαλία 2-4

Με νίκες προχώρησαν για τα προκριματικά του Euro 2020 Γαλλία, Πορτογαλία και Τουρκία, επικρατώντας των Αλβανία, Σερβία και Ανδόρα αντίστοιχα.

Μέχρι και σήμερα, μετρούσε μόλις 1 γκολ με την Εθνική Γαλλίας. Απόψε πέτυχε 2 και οδήγησε την Γαλλία σε μία άνετη επικράτηση επί της Αλβανίας με 3-0. Ο λόγος για τον Κινγκσλέι Κομάν που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή για τους «τρικολόρ», οι οποίοι με τη νίκη αυτή «σκαρφάλωσαν» στην 1η θέση του 8ου ομίλου.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Βαράν στο 8ο λεπτό και από κοντά νίκησε τον Στράκοσα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Στο Λούκας Ερναντές έβγαλε ωραία μπαλιά από τα αριστερά προς τον Ζιρού, ο οποίος από το κέντρο της περιοχής των Αλβανών με ψύχραιμο πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Γαλλία.

Οι Αλβανοί δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα των Γάλλων, οι οποίοι πέτυχαν ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κομάν στο 68′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ο Ικονέ στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο, έκανε 4 τα τέρματα της ομάδας του στο 85′.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσικαλέσι στο 90′.

Την πρώτη της νίκη έπειτα από δύο αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro 2020 πέτυχε η Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε τη Σερβία μέσα στο Βελιγράδι με 4-2 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου.

Οι Ίβηρες ήταν ελαφρώς ανώτεροι των αντιπάλων τους στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους, χάρη σε γκολ του Καρβάλιο στο 42ο λεπτό. Στο 58′ ο Γέδες βρήκε δίχτυα δίχτυα με ωραία προσωπική ενέργεια και έδειχνε να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του. Η Σερβία δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη.

Οι Βαλκάνιοι μείωσαν στο 68′ με τον Μιλένκοβιτς σε 1-2 και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Στο 80′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Οι Σέρβοι πέντε λεπτά πριν το φινάλε ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με γκολ του Μίτροβιτς, στην ακριβώς επόμενη φάση όμως ο Μπερνάντο Σίλβα σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Μέχρι το 89′ χρειάστηκε να περιμένει η Τουρκία προκειμένου να λυγίσει την αντίσταση της Ανδόρας. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και μαζική άμυνα και κατάφερναν να κρατούν το 0-0, βρισκόμενοι μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90′ ο Τουφάν σκόραρε για το 1-0, λυτρώνοντας την ομάδα του και γλιτώνοντας την παράλληλα από ένα μεγάλο κάζο. Έτσι η Τουρκία βρίσκεται πλέον στην κορυφή μαζί με Γαλλία και Ισλανδία.

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα και η βαθμολογία:

2ος Όμιλος

Σερβία – Πορτογαλία 2-4

(68′ Μιλένκοβιτς, 85′ Μίτροβιτς/ Καρβάλιο 42′, Γέδες 58′, 80′ Ρονάλντο, 86′ Σίλβα)

Βαθμολογία

Ουκρανία (5) 13

Πορτογαλία (3) 5

Λουξεμβούργο (4) 4

Σερβία (4) 4

Λιθουανία (4) 1

8ος Όμιλος

Γαλλία – Αλβανία 4-1

(8′, 68′ Κομάν, Ζιρού 27′, 85′ Ικονέ/ 90′ Τσικαλέσι)

Τουρκία – Ανδόρα 0-0

Βαθμολογία

Γαλλία (5) 12

Ισλανδία (5) 12

Τουρκία 5(12)

Αλβανία (5) 6

Μολδαβία (5) 3

Ανδόρα (5) 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ