Περού : Μειώθηκε η ποινή και παίζει στο Μουντιάλ ο Γκερέρο

Περού : Μειώθηκε η ποινή και παίζει στο Μουντιάλ ο Γκερέρο

Την μείωση της ποινής αποκλεισμού του Χοσέ Πάολο Γκερέρο από ένα χρόνο σε έξι μήνες γνωστοποίησε η FIFA και ως εκ τούτου ο 33χρονος επιθετικός θα μπορέσει να αγωνιστεί στο πρώτο -και εκτός απροόπτου τελευταίο- Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα του Περού. Η επιτροπή προσφυγών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε να κάνει μερικώς δεκτή την προσφυγή […]

Την μείωση της ποινής αποκλεισμού του Χοσέ Πάολο Γκερέρο από ένα χρόνο σε έξι μήνες γνωστοποίησε η FIFA και ως εκ τούτου ο 33χρονος επιθετικός θα μπορέσει να αγωνιστεί στο πρώτο -και εκτός απροόπτου τελευταίο- Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα του Περού.

Η επιτροπή προσφυγών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε να κάνει μερικώς δεκτή την προσφυγή του Γκερέρο, θεωρώντας τους έξι μήνες «μια πιο αναλογική ποινή (είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο από την Πειθαρχική Επιτροπή στις 7 Δεκεμβρίου) με βάση το βαθμό του σφάλματος του ποδοσφαιριστή».

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Περού (32 γκολ) είχε βρεθεί θετικός σε χρήση βενζοϋλεκγονίνης, του κύριου μεταβολίτη της κοκαΐνης, σε έλεγχο ούρων που του έγινε μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αργεντινή (0-0) στις 5 Οκτωβρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ποινή βρίσκεται σε ισχύ από τις 3 Νοέμβρη, συνεπώς ο φορ της Φλαμένγκο θα επιστρέψει στα γήπεδα στις 3 Μαΐου, προλαβαίνοντας όχι μόνο τα παιχνίδια του Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά και τα φιλικά προετοιμασία της ομάδας του, που έχει κληρωθεί στον τρίτο όμιλο μαζί με Γαλλία, Αυστραλία και Δανία.

Θυμίζουμε πως λόγο της απόφασης της FIFA, η ομοσπονδία του Περού είχε προσεγγίσει τον Τζιανλούκα Λαπαντούλα, ώστε να είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Γκερέρο στην αποστολή της εθνικής στη Ρωσία. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η υπόθεση του φορ της Τζένοα πιθανότατα θα «παγώσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ