Εθνική Ελλάδος: Σταφυλίδης ο… παλαιότερος

Εθνική Ελλάδος: Σταφυλίδης ο… παλαιότερος

Το ολικό λίφτινγκ του Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική ομάδα μετατρέπει τον 25χρονο Σταφυλίδη των 27 συμμετοχών με το εθνόσημο στον παλαιότερο της ομάδας. Μόλις τρεις παίκτες του σημερινού ρόστερ έχουν περισσότερες από 20 συμμετοχές. Ποιοι είναι οι πρωτάρηδες.

Οι πολλές αλλαγές στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας που επιφύλασσε ο Τζον Φαν’τ Σιπ για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία εντάσσονται στο «πλάνο Κατάρ» όπως ο ίδιος και οι συνεργάτες του το έχουν ονομάσει. Ένα πλάνο με τελικό προορισμό το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, εκεί όπου ο Ολλανδός προπονητής θέλει να οδηγήσει την ανανεωμένη Ελλάδα.

Δρόμος δύσβατος σίγουρα. Διότι η θέση αυτή τη στιγμή της Εθνικής στο FIFA Ranking είναι τέτοια που μπορεί να τη στείλει πάνω σε μεγαθήρια στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Και να αναζητούμε ένα… θαύμα για να προκριθούμε. Ωστόσο, ο Ολλανδός δεν παρεκκλίνει από το πλάνο του. Και θα κάνει δοκιμές στα τέσσερα ματς που ακολουθούν, παρά το γεγονός πως μέσω αυτών θα μπορούσαμε να διορθώσουμε την 60η θέση (ιστορικό… χαμηλό) στην οποία βρισκόμαστε.

Ο Φαν’τ Σιπ ξεκίνησε ήδη να καλεί το… νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας έξω για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν ονόματα όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς, ο Μήτρογλου, ο Σάμαρης. Ονόματα που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και έχουν πολλές συμμετοχές με το εθνόσημο.

Είναι τόσο μεγάλες οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που μόλις εννιά από τους 25 παίκτες της αποστολής για Ιταλία και Βοσνία έχουν συμπληρώσει διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Και μόλις τέσσερις εξ αυτών έχουν μπροστά τον αριθμό 2, ξεπερνώντας τις 20. Πρόκειται για τους Σταφυλίδη, Φετφατζίδη, Μάνταλο και Μπακασέτα.

Ο πρώτος έχει 27 συμμετοχές, αριθμός που τον φέρνει πρώτο στη σχετική λίστα. Με λίγα λόγια, μόλις με 27 αγώνες με το εθνόσημο, ο Σταφυλίδης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο παλιό ποδοσφαιριστή απ’ όσους βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας. Ένα παιδί μόλις 25 ετών, είναι ο… παλιός της ομάδας. Ένα παιδί που έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική τον Νοέμβριο του 2012 στα 18 του σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ιρλανδία, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος.

Δεύτερος έρχεται ο «Φέτφα» με μία λιγότερη, αφού έχει 26 συμμετοχές. Ακολουθεί ο Μάνταλος με 23, ενώ 21 συμμετοχές έχει ο Τάσος Μπακασέτας. Κανένας από τους άλλους 22 δεν έχει πάνω από 20 παρουσίες σε αγώνες της Εθνικής. Ο Ζέκα είναι κοντά με 18, ο Σιόβας με 17 και οι επόμενοι είναι οι Κουρμπέλης με 12, Κουλούρης με 11 και Μπάρκας με 10, οι οποίοι και κλείνουν τη λίστα με όσους μετρούν διψήφιο αριθμό. Οι υπόλοιποι έχουν είτε μηδενική συμμετοχή έως τώρα, είτε μονοψήφιο αριθμό.

Χωρίς συμμετοχή είναι οι Διούδης και Χατζηδιάκος και από ‘κει και πέρα έχουμε τον Λημνιό και τον Γαλανόπουλο με μία συμμετοχή, τους Βρουσάι και Παυλίδη με δύο, τους Γιαννούλη, Τσιμίκα, Σιώπη που έχουν από τρεις, τον Βλαχοδήμο με τέσσερις, τον Ρέτσο με πέντε, τους Μπουχαλάκη και Μασούρα με οχτώ και τον Τάσο Δώνη με εννιά συμμετοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ