ΕΠΟ: Οι διεθνείς ακούγονται ή θα ξεμείνουν στο ΟΑΚΑ;

ΕΠΟ: Οι διεθνείς ακούγονται ή θα ξεμείνουν στο ΟΑΚΑ;

Η Εθνική Ελλάδας ξαναβρίσκει τα πατήματα της με τον Τζον Φαν'τ Σιπ, αλλά της λείπει ένα ποδοσφαιρικό «σπίτι» και η ΕΠΟ... κωφεύει στα αιτήματα των διεθνών για αλλαγή έδρας.

Υπό την καθοδήγηση του Τζον Φαν’τ Σιπ η… μπάλα άρχισε να τσουλάει για την Ελλάδα. Ο Ολλανδός και οι συνεργάτες του το παλεύουν, «ξεσκάρταραν» το υλικό τους και έχουν παρουσιάσει ένα σχέδιο με αδυναμίες μεν, που αφήνει υποσχέσεις ότι θα εξελιχθεί, δε. Ο Φαν’τ Σιπ έχει διαλέξει τους διεθνείς στους οποίους θα στηριχθεί, αυτοί νιώθουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και η ομάδα έχει αποκτήσει στυλ και νοοτροπία.

Βέβαια, η Εθνική χρειάζεται βοήθεια σε ορισμένα κομμάτια που δεν εξαρτώνται από το προπονητικό επιτελείο ή τους παίκτες. Όπως την αλλαγή έδρας. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές και «παγωμένο», δεν προσφέρει ώθηση στους Έλληνες, ούτε πιέζει τους αντιπάλους.

Μία κανονική διοίκηση της ΕΠΟ, που θα λειτουργούσε με ποδοσφαιρικούς όρους και δεν θα λάμβανε υπόψη της άλλες παραμέτρους, θα έσπευδε να βοηθήσει την ομάδα. Θα της έβρισκε ένα «σπίτι» φιλόξενο, που θα ταίριαζε στην προσπάθεια του Φαν’τ Σιπ και των παικτών του. Δεν θα τους επέβαλλε το… μαρτύριο της λαοθάλασσας των λευκών καθισμάτων.

Μία διοίκηση της ΕΠΟ που θα έθετε ως προτεραιότητα το συμφέρον της Εθνικής, θα άκουγε τους διεθνείς. Νυν και πρώην. Δεν θα σταθούμε στα λεγόμενα του Κώστα Φορτούνη, γιατί θα τον εγκαλέσουν ότι ζητάει την επιστροφή στο «Καραϊσκάκης» επειδή ανήκει στον Ολυμπιακό…

Όμως, δεν μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο για τον Τάσο Μπακασέτα και τον Κώστα Κατσουράνη… Ούτε έπαιξαν στον Ολυμπιακό, ούτε έχουν την παραμικρή σχέση μαζί του. Αμφότεροι επισήμαναν την ανάγκη η Ελλάδα να μετακομίσει σε άλλο γήπεδο, γιατί το ΟΑΚΑ δεν την εξυπηρετεί…

«Δεν χρειάζεται πολύ ευφυΐα για να καταλάβει κανείς πως η Εθνική πρέπει να αλλάξει έδρα» σχολίασε καυστικά ο Τάσος Μπακασέτας, μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας. Μία τοποθέτηση που δεν χρήζει παρερμηνείας… Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν πιο μετρημένος στη δήλωση του στην Cosmote TV, αλλά εξίσου σαφής: «Πρέπει να βρούμε νέο γήπεδο, δεν είναι το ΟΑΚΑ έδρα για να παίζει η Εθνική και όλα αυτά για να βοηθηθεί ο προπονητής και με τη σειρά τους να βοηθήσουν οι παίκτες τον προπονητή».

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί. Άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν τονίσει παλαιότερα την ανάγκη να παίξει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο η Εθνική ομάδα, ενώ άλλοι αποφεύγουν να το θίξουν δημοσίως για… ευνόητους λόγους, αλλά σε ιδιωτικές συζητήσεις τάσσονται υπέρ της μετακόμισης.

Θα τους ακούσει κανένας; Δύσκολο… Ο Βαγγέλης Γραμμένος και τα άλλα στελέχη της ΕΠΟ έχουν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν από την Εθνική ομάδα. Διότι αν τους ένοιαζε, η Ελλάδα δεν θα είχε αποκλειστεί τόσο άδοξα από το Euro 2020…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ