Γεωργία – Λευκορωσία 1-0

Γεωργία – Λευκορωσία 1-0

Η Γεωργία επικράτησε 1-0 της Λευκορωσίας και πέρασε στον τελικό των play off του Euro 2020, όπου περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Βόρεια Μακεδονία-Κόσοβο.

Η Γεωργία νίκησε 1-0 την Λευκορωσία στην Τιφλίδα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό των play off του EURO 2020, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021.

Ο Οκριασβίλι πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού και έστειλε την Γεωργία στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βόρεια Μακεδονία-Κόσοβο (21:45).

Ο ημιτελικός ήταν νοκ-άουτ και ήταν προγραμματισμένος για τον περασμένο Μάρτιο, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ματς

Η Λευκορωσία είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Γεωργία ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα.

Ο Οκριασβίλι μπήκε στην περιοχή, με τον Ζολότοφ να τον ρίχνει στο έδαφος και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Γεωργιανός ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν και δημιούργησαν την πρώτη τους φάση στο 19ο λεπτό, με το σουτ του Μπάκχαρ να περνάει άουτ.

Στο 33ο λεπτό, ο Καζαισβίλι βρέθηκε στην περιοχή και έκανε από κοντά το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των Λευκορώσων απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η Γεωργία ήταν απειλητική και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Χάτκεβιτς μπλόκαρε το σουτ του Οκριασβίλι στο 48ο λεπτό.

Η Λευκορωσία ανέβασε ρυθμό, έχασε ευκαιρίες με τον Παντστρέλαβ (65′) και τον Λάπτεφ (84′, 90+3′) αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, κι έτσι η Γεωργία έμεινε «ζωντανή» για την τελική φάση του EURO.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κάσια, Κβερκβέλια, Κακαμπάντζε (82’ Ταμπίντζε), Ντβάλι, Κανκάβα, Κβεκβεσκίρι, Οκριασβίλι (89’ Κβιλιτάια), Κιτεϊσβίλι (65’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια (90’ Λομπζανίντζε), Καζαϊσβίλι (81’ Σενγκέλια)

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Χάτκεβιτς, Μπορντάτσεβ (73’ Πετσένιν), Μαρτίνοβιτς, Ζολότοβ, Ναούμοβ, Νεκχάιτσικ, Κατσατουριάν (46’ Μαέβσκι), Γιαμπλόνσκι (63’ Σκάβις), Μπαχάρ (63’ Ποντρστρέλοβ), Εμπόνγκ, Λισάκοβιτς (70’ Λάπτεβ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ