Τα «λιονταράκια» της Αγγλίας έρχονται… φουριόζικα (pics & vids)

Τα «λιονταράκια» της Αγγλίας έρχονται… φουριόζικα (pics & vids)

Η Εθνική ομάδα της Αγγλίας πηγαίνει στο Euro πιο... γεμάτη από ποτέ, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει να διαχειριστεί ένα πλούσιο και νεανικό ρόστερ. To10.gr σας δίνει στο... πιάτο τα «αστέρια» των «τριών λιονταριών» που αναμένεται να παραλάβουν τα σκήπτρα του… μέλλοντος!

Σε Euro… mode μπαίνουμε από τώρα και για έναν ολόκληρο μήνα, καθώς απομένουν λίγες ακόμη ώρες για την έναρξη της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πολλά τα φαβορί, πολλά και τα αουτσάιντερ. Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι η Εθνική Αγγλίας.

Τα «τρία λιοντάρια» μοιάζουν να είναι πιο… γεμάτα από ποτέ. Πιο έμπειρα, πιο ώριμα και πιο ποιοτικά. Σε όλες τις γραμμές παρουσιάζουν μία μεγάλη βελτίωση, με το βάρος να πέφτει πλέον στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έχει να διαχειριστεί ένα πλούσιο και νεανικό ρόστερ.

Μία ομάδα η οποία φαίνεται πως είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Μπορεί να έχει ήδη τα γνωστά και μεγάλα ονόματα, ωστόσο αυτοί που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα, είναι τα παιδιά της νέας φουρνιάς.

Οι Άγγλοι διαθέτουν ίσως την καλύτερη νεανική φουρνιά από κάθε άλλη χώρα στο φετινό Euro. Έτσι to10.gr τους… μάζεψε και σας τους παρουσιάζει έναν – έναν!

Φιλ Φόντεν

Phil Foden backed for England spot by Kevin De Bruyne, who thinks Three Lions are one of the favourites for Euro 2020 and tips teammate to star for country and Man City

Ένας ποδοσφαιριστής που αν και μόλις στα 21 του χρόνια, έχει ήδη καταφέρει πάρα πολλά. Ήδη μετράει με τη Μάντσεστερ Σίτι συνολικά 10 κούπες, ενώ έφτασε και μία ανάσα από την κατάκτηση του Champions League, όπου οι «πολίτες» ηττήθηκαν από την Τσέλσι στον μεγάλο τελικό.

Ο Άγγλος ήταν φέτος ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών της χρονιάς για τη Μάντσεστερ Σίτι που ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Αγγλίας. Σε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είχε συνολικά 16 γκολ και 10 ασίστ!

Μάλιστα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια και έχει αναφέρει πως ποτέ ξανά στη ζωή του δεν έχει προπονήσει τέτοιο ταλέντο!

Μέισον Μάουντ

Roy Keane and Gary Lineker deliver Mason Mount verdict as Chelsea star excels for England - football.london

Πολλοί ήταν εκείνοι που τον χαρακτήριζαν ως «παιδί του Φρανκ Λάμπαρντ». Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν πως με τον Τόμας Τούχελ θα έχανε τη θέση του στο βασικό σχήμα της Τσέλσι.
Ο Μέισον Μάουντ ωστόσο μίλησε μονάχα με τα… πόδια του και έκλεισε τα στόματα όλων.

Ο Άγγλος έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά, βγήκε μπροστά στα κρίσιμα παιχνίδια και έκλεισε μία ονειρική χρονιά για εκείνον με 9 γκολ και 9 ασίστ σε 54 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο 22χρονος μέσος ήταν εκείνος που «σέρβιρε» το γκολ στον Κάι Χάβερτς στον μεγάλο τελικό του Champions League, ενώ ήταν αυτός που σκόραρε κόντρα στην Πόρτο στα προημιτελικά και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά.

Big time player!

Τζέιντον Σάντσο

Jadon Sancho's spot in England's Euro squad shouldn't even be a debate

Ήδη συγκαταλέγεται στους καλύτερους εξτρέμ του πλανήτη. Ο Τζέιντον Σάντσο έδειξε και φέτος τον λόγο που είναι ένας εκ των πιο περιζήτητων ποδοσφαιριστών του κόσμου, καθώς είχε για ακόμη μία σεζόν καταλυτικό ρόλο στην επίθεση της Ντόρτμουντ.

Ο Άγγλος είχε σημαντικό ρόλο και στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, όπου η Μπορούσια επικράτησε της Λειψίας και κατέκτησε την κούπα. Συνολικά φέτος, ο 21χρονος είχε 38 συμμετοχές και όπως και πέρσι, έτσι και φέτος μέτρησε ακόμη ένα double-double με 16 γκολ και 20 ασίστ!

Τζουντ Μπέλιγκχαμ

Jude Bellingham handed first call-up to senior England squad - The Athletic

Μόλις 30 λεπτά χρειάστηκε τον Σεπτέμβριο για να γράψει ένα μοναδικό ρεκόρ με την Ντόρτμουντ, καθώς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Ο λόγος φυσικά για τον Τζουντ Μπέλιγκχαμ τον οποίο απέκτησε τον περασμένο καλοκαίρι η Μπορύσια από την Μπέρμινχαμ.

Ο 17χρονος έχει καταφέρει να σπάσει αμέτρητα ρεκόρ τη φετινή σεζόν και αν ξεκινήσουμε να τα αναφέρουμε ένα-ένα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Ωστόσο, παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει πανέτοιμος να αγωνιστεί απέναντι στους… μεγάλους. Ο μέσος της Ντόρτμουντ φαίνεται πως είναι ικανός να μπει και να αποδώσει και έχει καταφέρει να βάλει… δύσκολα στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, καθώς δεν αποκλείεται να πάρει και φανέλα βασικού σε κάποιο παιχνίδι!

Μπουκαγιό Σακά

England vs San Marino: Arsenal's Bukayo Saka to miss fixture with hamstring injury - The Athletic

Με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Μπουκαγιό Σακά ήταν ένας εκ των διασωθέντων της φετινής τραγικής Άρσεναλ και κατάφερε να δείξει μερικά από τα πλούσια στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι του.

Γρήγορος, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και ικανός να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με τους «κανονιέρηδες», ο 19χρονος αγωνίστηκε φέτος 46 φορές, μετρώντας 7 γκολ και 10 ασίστ!

Ντέκλαν Ράις

Declan Rice injury: England and West Ham midfielder sweating over knee injury ahead of Euros | The Independent

Ακόμη ένας Άγγλος στη λίστα. Ο Ντέκλαν Ράις της Γουέστ Χαμ, ο αρχηγός των «σφυριών». Τι και αν είναι μόλις 22 χρονών, ο Άγγλος αμυντικός μέσος ήταν και φέτος ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μόγιες.

Ο πυρήνας της ομάδας, ο άνθρωπος που μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και ένας από τους βασικούς λόγους που η Γουέστ Χαμ κλείδωσε μία θέση για το επόμενο Europa League.

Ρις Τζέιμς

Abraham, Chilwell, Sancho test negative, as Reece James makes England debut - We Ain't Got No History

Ο πρώτος αμυντικός της λίστας. Ο Ρις Τζέιμς κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ των Άγγλων και αν ο Σάουθγκεϊτ… θυμάται τη μεγάλη του εμφάνιση στον τελικό του Champions League, τότε δεν αποκλείεται να κερδίσει και μία θέση στο βασικό σχήμα της Αγγλίας.

Ένας σύγχρονος μπακ, που έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής στη σημερινή εποχή.

Ταχύτατος, δυνατός, εκρηκτικός και με τρομερή τεχνική. Ένα μπακ με όλο το «πακέτο», καθώς είναι το ίδιο καλός τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά του.

Στον τελικό του Champions League «κλείδωσε» τον Στέρλινγκ σε όλο το παιχνίδι και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τα περισσότερα τάκλιν (7) και τα περισσότερα διωξίματα (5) από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ