EURO χωρίς… ελληνικό ποδόσφαιρο

EURO χωρίς… ελληνικό ποδόσφαιρο

24 ομάδες, 624 ποδοσφαιριστές, μόλις τρεις «Έλληνες». Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει απειροελάχιστη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή που ξεκινά.

Σε λίγες ώρες έχουμε σέντρα στο EURO 2020, η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινά και τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα, αλλά η Ελλάδα είναι απούσα. Και όχι μόνο η Εθνική ομάδα, όχι μόνο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και οι «Έλληνες». Οι εκπρόσωποι του πρωταθλήματός μας, με λίγα λόγια.

Στο EURO έχουν κληθεί συνολικά 624 ποδοσφαιριστές από 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτό. Οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα βρεθούν στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι μόλις τρεις. Δύο από τον ΠΑΟΚ και ένας από τη Λάρισα.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι τοου ΠΑΟΚ ως μέλος της Πολωνίας. Ο Μίκαελ Κρμέντσικ του ΠΑΟΚ ως μέλος της Τσεχίας. Και ο Τιμ Σπαρβ της ΑΕΛ ως μέλος της Φινλανδίας. Κανείς απ’ αυτούς, μάλιστα, δεν είναι βέβαιο πως του χρόνου θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Σφιντέρσκι είναι πολύ πιθανό να πουληθεί από τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε μια ανάσα από την αποχώρησή του. Μια καλή παρουσία με την παρέα του Λεβαντόφσκι ίσως να φέρει νέες προτάσεις για εκείνον.

Ο Κρμέντσικ είναι δανεικός από την Μπριζ, ναι μεν δηλώνει πως θέλει να μείνει στη Θεσσαλονίκη, πλην όμως κι εδώ δεν αποκλείεται κάποιες καλές εμφανίσεις να ανεβάσουν την τιμή του. Και ο Σπαρβ μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου και δύσκολα θα δεχτεί να παραμείνει στην ΑΕΛ της Superleague 2. Ο Φινλανδός έκανε 18 συμμετοχές με τη Λάρισα, κατάφερε να ξεχωρίσει και δύσκολα θα δεχτεί να συνεχίσει και του χρόνου στα μέρη μας, οδεύοντας κιόλας προς το φινάλε της καριέρας του αφού είναι στα 34 του χρόνια.

624 ποδοσφαιριστές, μόλις τρεις παίκτες που αφήνουν… οσμή Ελλάδας. Ποσοστό απειροελάχιστο. Που δείχνει πως το ποιοτικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που αποδεικνύει πως πια η Ελλάδα δεν προσελκύει παίκτες από το πάνω ράφι. Δεν έχει τις προϋποθέσεις για να τους κάνει να έρθουν να παίξουν εδώ, να διακριθούν εδώ και να φτάσουν στις εθνικές τους ομάδες μέσα από το μονοπάτι της Ελλάδας.

Το EURO θα το δούμε με ενδιαφέρον, με αγωνία και με την ελπίδα να… γεμίσουμε ποδόσφαιρο. Αλλά το βέβαιο είναι πως δεν θα γεμίσουμε από ελληνικό στοιχείο. Σημεία των καιρών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ