Αγγλία – Κροατία: Ψάχνει εκδίκηση η Αγγλία, με οδηγό το Μουντιάλ του 2018 η Κροατία (vid)

Αγγλία – Κροατία: Ψάχνει εκδίκηση η Αγγλία, με οδηγό το Μουντιάλ του 2018 η Κροατία (vid)

Η Αγγλία αρχίζει με πολλά όνειρα το Euro υποδεχόμενη για τον τέταρτο όμιλο την Κροατία στο Γουέμπλεϊ, σε ένα ριμέικ του ημιτελικού του Μουντιάλ του 2018, όταν η «χρβατσκα» είχε αποκλείσει τα «λιοντάρια».

Η τρίτη μέρα του Euro 2020, υπό την σκιά του σοκ που έζησε όλος ο κόσμος με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο Δανία – Φινλανδία περιλαμβάνει τρία παιχνίδια, με αυτό που ξεχωρίζει να μην είναι άλλο από το Αγγλία – Κροατία για τον 4ο όμιλο.

Οι δυο ομάδες κοντράρονται στο Γουέμπλεϊ (16:00) σε ένα ματς με τεράστιο ενδιαφέρον και… πρόσφατο παρελθόν, καθώς πρόκειται για το ριμέικ του ημιτελικού του Μουντιάλ του 2018. Τότε οι Κροάτες ήταν αυτοί που είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου μετέπειτα η Γαλλία κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας με 2-1 τον Άγγλων και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Οι δυο ομάδες είναι τα φαβορί του γκρουπ για την πρόκριση, ενώ οι Άγγλοι είναι και ανάμεσα στα 2-3 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Euro.

Το ρόστερ είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα και γεμάτο προσωπικότητες και στο Νησί πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα το τραγούδι «It’s coming home» να πάρει σάρκα και οστά. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζει και πόσο δύσκολο είναι το σημερινό ματς, όμως θέλει να ξεκινήσει με το δεξί η ομάδα του και για λόγους ψυχολογίας, αλλά κυρίως για να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο ημιτελικό του 2018.

Το γεγονός ότι το ματς γίνεται εντός έδρας είναι στα συν για την Αγγλία, όπως το ίδιο ισχύει και για τον τελικό, ενώ απόψε θα βρεθούν και 22.500 θεατές στις κερκίδες. Η Αγγλία θέλει να μπει ένα τέλος στην κατάρα που θέλει την Αγγλία να μην έχει κερδίσει κανένα από τα οκτώ προηγούμενα εναρκτήρια παιχνίδια της σε Euro για να μπουν οι βάσεις ώστε η ομάδα του να φτάσει ψηλά.

Από την άλλη η Κροατία θέλει να κάνει μια πορεία ανάλογη με αυτή που έκανε πριν δυο χρόνια στο Μουντιάλ, όσο δύσκολο και αν είναι σε πρώτη φάση. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και ποντάρει πολλά στις «παλιοσειρές» Μόντριτς, Λόβρεν και Πέρισιτς προκειμένου η Κροατία να κάνει ακόμη μια εξαιρετική πορεία, ώστε να κλείσει και ο κύκλος αυτής της ομάδας. Η Κροατία συμμετέχει για έκτη φορά σε Euro, αλλά παρότι σε Μουντιάλ έχει μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει ως καλύτερες πορείες δύο παρουσίες σε προημιτελικά, το 1996 και το 2008.

Όσον αφορά την προϊστορία, σε δέκα ματς οι Άγγλοι έχουν πέντε νίκες και οι Κροάτες τρεις, ενώ δυο ματς ήρθαν ισόπαλα. Οι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους ήταν το 2018 για το Nations League, με 0-0 στην Ριέκα και νίκη 2-1 της Αγγλίας στο Λονδίνο, όμως η πιο σημαντική είναι αυτή του 2018, όπου οι Κροάτες πέταξαν εκτός τελικού τους Άγγλους και έγραψαν ιστορία με γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στην παράταση. Τέλος για το άλλο ματς του ομίλου, Σκωτία και Τσεχία θα τεθούν αντιμέτωπες τη Δευτέρα (14/6) στις 16:00 στη Γλασκώβη.

Οι πιθανές 11αδες:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τσίλγουελ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Φόντεν, Στέρλινγκ, Κέιν.

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσάλετα-Τσαρ, Βίντα, Γκβάρντιολ, Κράμαριτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ