Η τελευταία ευκαιρία του Αζάρ…

Η τελευταία ευκαιρία του Αζάρ…

Το Βέλγιο ρίχνεται στη μάχη απόψε απέναντι στη Δανία με τον Έντεν Αζάρ να αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Μετά από μία ακόμη άσχημη σεζόν στα γήπεδα της Ισπανίας, ο Βέλγος εξτρέμ έχει την υποχρέωση να αποδείξει πως έχει ακόμη τις ικανότητες για να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ένα από τα λίγα φαβορί που μπήκε όσο πιο δυνατά γινόταν στην πρεμιέρα του Euro ήταν το Βέλγιο, καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Ρωσία και έκανε… ποδαρικό με το δεξί, επικρατώντας με 3-0.

Απόψε, οι «κόκκινοι διάβολοι» ρίχνονται στη μάχη για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας τη Δανία (19:00). Μπορεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής ομάδας του Βελγίου να είναι αυτή τη στιγμή ο Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο αυτός που αναμένεται να τραβήξει τα… βλέμματα απόψε δεν είναι άλλος από τον Έντεν Αζάρ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από το Βέλγιο, ο 30χρονος ακραίος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει φανέλα βασικού απέναντι στη Δανία και θα κάνει έτσι το πρώτο του start στο φετινό Euro, μετά το ποιοτικό 20λεπτο απέναντι στη Ρωσία.

Μία αναμέτρηση στην οποία ο Βέλγος εξτρέμ θέλει να δείξει και να… αποδείξει γιατί ακόμη και μετά από αυτές τις δύο γραγικές σεζόν διαθέτει τόσο μεγάλη ποιότητα. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης απογοήτευσε για ακόμη μία χρονιά…

Αγωνίστηκε μόλις σε 21 παιχνίδια, έχοντας τέσσερα γκολ. Είχε την ευκαιρία του απέναντι στην Τσέλσι, ωστόσο δεν μπόρεσε να φωνάξει «παρών» και μάλιστα «τρέλανε» τους ανθρώπους της Βασίλισσας με τη συμπεριφορά του, καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Λονδίνο γελούσε με τους πρώην συμπαίκτες του…

Οι αριθμοί του… Mr 160 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα δύο του χρόνια στη Μαδρίτη είναι τραγικοί. Σε δύο σεζόν, ο Βέλγος έχει αγωνιστεί σε μόλις 43 παιχνίδια! Σε δύο σεζόν! Για να καταλάβει κάποιος την… γκαντεμιά του, στα επτά χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Τσέλσι, ο Αζάρ έχασε μόλις 21 αναμετρήσεις, την ώρα που με τη Ρεάλ έχει χάσει περισσότερα από 50 παιχνίδια!

Στην ισπανική πρωτεύουσα τα δημοσιεύματα περί αποχώρησης δίνουν και παίρνουν. Όπως αναμενόταν…  Ο Βέλγος ωστόσο δηλώνει πως θέλει να παραμείνει. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να δείξει πράγματα μέσω του Euro.

Η πρώτη του συμμετοχή με τη Ρωσία ήταν ευχάριστη και άφησε πολλές υποσχέσεις. Σε μόλις 18 λεπτά, ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ είχε 18 επαφές με την μπάλα, 3/4 ντρίμπλες, 72% στις μεταβιβάσεις και 4/5 μονομαχίες. Ένα αρκετά ελπιδοφόρο 20λεπτο, για έναν παίκτη που όταν είναι στα καλά του απλώς δεν… πιάνεται.

«Ο Έντεν Αζάρ μπορεί να σου κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του. Μπορεί να μείνει άφαντος για 88 λεπτά και να σκοράρει στα τελευταία 2 λεπτά. Δεν ξέρω αν θα βρει ποτέ ξανά τον παλιό καλό του εαυτό αλλά το Euro είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο που είχε βγάλει στη… φόρα τα «κουμπιά» του στο κοινό τους πέρασμα από την Τσέλσι.

Με το Βέλγιο ο Αζάρ έχει δείξει πως όταν… θέλει είναι ηγέτης. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας αναδείχθηκε ο 2ος καλύτερος παίκτης του τουρνουά μετά τον Λούκα Μόντριτς. Εκείνη η πορεία του είναι το «όπλο» που ευελπιστεί να επαναφέρει στο φετινό Euro.

Ένα Euro το οποίο μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία του. Η τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει πως έχει ακόμη τις ικανότητες για να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ