Αγγλία – Σκωτία 0-0

Αγγλία – Σκωτία 0-0

Η μαχητική Σκωτία κράτησε στο μηδέν την απογοητευτική Αγγλία (0-0) και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

Δεν ήταν όμορφο. Δεν είχε πολλές φάσεις. Αλλά τουλάχιστον ήταν… βρετανικό. Αγγλία και Σκωτία ήρθαν ισόπαλες στο Γουέμπλεϊ, με το τελικό 0-0 να κρατάει ζωντανούς τους Σκωτσέζους στο κυνήγι της πρόκρισης για την φάση των 16 του Euro. Από την άλλη η Αγγλία, μετά από την πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία, πάλι δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της αλλά με αυτήν την ισοπαλία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Τσεχία με 4 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Αγγλία και Σκωτία στο πρώτο εικοσάλεπτο πραγματοποίησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 4ο λεπτό οι Σκωτσέζοι απείλησαν με τον Ανταμς αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο σώμα του Στόουνς. Στο 11′ ήταν η σειρά των Άγγλων να απειλήσουν αλλά η κεφαλιά του Στόουνς σταμάτησε στο δοκάρι του Μάρσαλ, ενώ στο 18΄ ο Μάουντ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το… μισό μέτρο!

Στο 30΄ η Σκωτία απείλησε και πάλι και μάλιστα εις διπλούν. Αρχικά, ο Ο’ Ντόνελ έπιασε έναν «κεραυνό» στην κίνηση, με τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στην συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Άνταμς πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της για να μπορέσει να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Σκωτσέζων. Στο 48ο λεπτό, ο Ρόμπερτσον έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Φόντεν, ενώ ένα λεπτό αργότερα τον κεραυνό του Μάουντ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μάρσαλ. Κάπου εκεί η Αγγλία κατέβασε ρυθμούς δημιουργικά, με την Σκωτία να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 62΄ με τον Ντάικς στο 62΄ με τον Μινγκς να αποσωβεί πάνω στην γραμμή. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε τελείως, με καμία από τις δυο ομάδες να δημιουργεί την μεγάλη φάση για γκολ.

Έτσι η Αγγλία έμεινε αήττητη στο Γουέμπλεϊ για 12η συνεχόμενη αναμέτρηση και πλέον κοιτάζει τον… τελικό της πρώτης θέσης με την Τσεχία, ενώ η Σκωτία κόντρα στην Κροατία θα παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Τζέιμς, Μινγκς, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Φόντεν (63’ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν (74’ Ράσφορντ)

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ρόμπερτσον, Ο’Ντόνελ, Τίρνεϊ, Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ (77’ Άρμστρονγκ), Ντάικς, Άνταμς (86’ Νίσμπετ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ