Ελβετία – Τουρκία 3-1

Ελβετία – Τουρκία 3-1

Η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Α΄ ομίλου και πλέον περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομίλων για να δει αν θα πάρει την πρόκριση για τους 16 του Euro.

Το ματς κόντρα στην Τουρκία ήταν τελικός για την Ελβετία. Ήθελε την νίκη για να διεκδηκήσει μέχρι τέλους την 2η θέση του ομίλου. Η νίκη ήρθε για το σύνολο του Πέτκοβιτς, καθώς επικράτησε με 3-1 των Τούρκων, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να τερματίσει δεύτερη στον όμιλο. Καθώς, η Ουαλία ηττήθηκε μόλις με 1-0 κόντρα στην Ιταλία, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Η Ελβετία, πλέον θα περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να δει αν θα είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης. Από την άλλη η Τουρκία, παρά τις φιλοδοξίες της να προχωρήσει μακριά στο Euro ολοκλήρωσε τον όμιλο με τρείς ήττες και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς δεν πτοήθηκε από το δυνατό ξεκίνημα των Τούρκων και μόλις το 6ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σεφέροβιτς. Ο Ελβετός επιθετικός ελεύθευρώθηκε ωραία από τον προσωπικο του αντίπαλο και με ένα ωραίο διαγώνιο πλάσε νίκησε τον Τσακίρ για το 1-0.

Στο 26΄ η Ελβετία χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με τον Σακίρι. Ο 29άχρονος άσος με ένα γκολ-ποίημα διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας στέρεες βάσεις νίκης. Ο άσος της Λίβερπουλ, μάλιστα είχε την ευκαιρία λίγο αργότερα να… τελειώσει  το ματς, βγαίνοντας τετ α τετ απέναντι από τον Τσακίρ, όμως το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι πίεσαν για να μειώσουν το σκορ και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι και τα κατάφεραν στο 62ο λεπτό με τον Καχβετσί με τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση και πάλι ο Σακίρι καθώς στο 68΄ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, έκανε το 3-1 και… τελείωσε τα όνειρα των Τούρκων για ανατροπή.

Ελβετία: Σόμερ, Βίντμερ (92′ Μπάμπου), Ελβέντι, Ακάντζι, Εμπολό (85′ Μεχμέντι), Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (85′ Μπενίτο), Σακίρι (75′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς).

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Τουφάν (64′ Γιαζίτσι), Ουντέρ (80′ Καραμάν), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκόζ), Καχβετσί (80′ Κοκτσού), Αϊχάν (64′ Γιοκουσλού), Μούλντουρ, Γιλμάζ.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ