Σουηδία – Πολωνία 3-2 (vids)

Σουηδία – Πολωνία 3-2 (vids)

Η Σουηδία «λύγισε» στις καθυστερήσεις την Πολωνία με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου και προκρίθηκε ως πρώτη στη φάση των «16» του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ουκρανία ή Φινλανδία στη Γλασκώβη (29/6, 22:00).

Η Σουηδία αναδείχθηκε νικήτρια με 3-2 σε ένα συναρπαστικό ματς με την Πολωνία για την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου και χάρη σε γκολ του Κλάεσον στις καθυστερήσεις πήρε την πρόκριση ως πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς, αφήνοντας την Ισπανία στη δεύτερη θέση (5 β.).

Η ομάδα του Άντερσον θα βρει μπροστά της μία εκ των Ουκρανία ή Φιναλνδία στη Γλασκώβη την Τρίτη 29 Ιουνίου (22:00).

Ο Φόρεσμπεργκ έβαλε μπροστά τους Σουηδούς με δύο γκολ, απάντησε με ισάριθμα τέρματα ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, πάλεψε ως το τέλος αλλά δεν κατάφερε να πάει τους Πολωνούς στην επόμενη φάση.

Δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ

Η Σουηδία ξεκίνησε το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα… από τα αποδυτήρια Ο Φόρσμπεργκ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σέζνι για το 1-0 μόλις στο 2′. Μάλιστα, το γκολ του Σουηδού έγινε το 2ο γρηγορότερο που έχει σημειωθεί στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο στο 17′ έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο Λεβαντόφσκι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, με τον Πολωνό επιθετικό να επιχειρεί ξανά την κεφαλιά, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η ομάδα του Σόουζα ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε για την ισοφάριση και έχασε ευκαιρία με τον Ζιελίνσκι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Όλσεν να διώχνει σε κόρνερ, κρατώντας το 1-0 για τη Σουηδία.

Οι Πολωνοί μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας στο 47′ με τον Ζιελίνσκι, αλλά ο Όλσεν του είπε ξανά «όχι». Η Σουηδία απάντησε στις ευκαιρίες στο 50′ με τον Κουέισον, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Όλσεν δήλωσε ξανά το παρών και απέκρουσε το σουτ του Κριχόβιακ.

Η ομάδα του Άντερσον διπλασίασε τα τέρματά της στο 59′. Ο Κουλουσέφσκι διένυσε το μισό γήπεδο, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και βρήκε τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Η Πολωνία είχε άμεση αντίδραση και μείωσε σε 2-1 στο 61′, με τον Λεβαντόφσκι να πατάει στην περιοχή από τα αριστερά και με εκπληκτικό δεξί σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ των Πολωνών, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό και βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 65′ με τον Σβίερτσοκ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες τους Σόουζα δεν τα παράτησαν και εντέλει έφτασαν στην ισοφάριση με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του για το 2-2 στο 85′!

Ωστόσο, η Σουηδία κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Κλάεσον στις καθυστερήσεις, ο οποίος έκανε το 3-2 και έδωσε την πρωτιά στη χώρα του.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Ογκούστινσον, Λίντελεφ, Λούστιγκ (68’ Κραφτ), Ντάνιελσον, Όλσον, Έκνταλ, Σ.Λάρσον, Φόρζμπεργκ, Κουεζόν (55’ Κουλουσέβσκι), Ισάκ (68’ Μπεργκ)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Γκλικ, Κλιχ (73’ Κοζλόβσκι), Μπερεζίνσκι, Πουχάζ (46’ Φρανκόβσκι), Γιόζβιακ (64’ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (78’ Πλατσέτα), Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι, Λεβαντόφσκι

Η Τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Σουηδία 7 (4-2)
2. Ισπανία 5 (6-1)
3. Σλοβακία 3 (2-7)
4. Πολωνία 1 (4-6)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ