Ισπανία βγαλμένη απ’ το 2012, σκόρπισε τη Σλοβακία και προκρίθηκε (5-0, vids)

Ισπανία βγαλμένη απ’ το 2012, σκόρπισε τη Σλοβακία και προκρίθηκε (5-0, vids)

Οι Ισπανοί θύμισαν την πρωταθήτρια Ευρώπης του 2012, έβαλαν τέλος στο αστείο του αποκλεισμού, συνέτριψαν με 5-0 τη Σλοβακία και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους "16" του EURO, που θα συναντήσουν τους Κροάτες.

Ήταν σε έναν όμιλο με Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία. Αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Κι όμως, οι Ισπανοί βρέθηκαν να παίζουν την τελευταία αγωνιστική με την πλάτη στον τοίχο. Με μόλις δύο βαθμούς στο σακούλι, από τις ισοπαλίες με Σουηδούς και Πολωνούς. Θέλοντας μονάχα τη νίκη απέναντι στους Σλοβάκους, οι οποίοι ακόμα και με ισοπαλία θα βρίσκονταν στην επόμενη φάση.

Το… αστείο για την Ισπανία έπρεπε να τελειώσει. Δεν τελείωσε στο 12’, όταν ο Μοράτα βρέθηκε απέναντι στον Ντουμπράβκα από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε ο Κόκε), με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να βάζει «στοπ» βγάζοντας στο δεξί του δοκάρι.

Τελείωσε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με ένα γκολ που ήταν αληθινά… αστείο. Ο «ήρωας» του 12’, Ντουμπράβκα, έγινε μοιραίος στο 30’ με ένα αυτογκόλ που έγραψε ιστορία. Πήγε να διώξει την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με… σφαλιάρα. Και κάπου εκεί οι Ισπανοί άρχισαν να διώχνουν το άγχος και τα σύννεφα, να παίζουν το ποδόσφαιρο που κάποτε έκανε όλη την Ευρώπη να υποκλίνεται σε αυτό. Και καθάρισαν.

Στα «χασομέρια» του πρώτου ημιχρόνου ο Λαπόρτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα για το 2-0 και η εικόνα της Σλοβακίας δεν έδειχνε πως μπορεί να επιστρέψει στο ματς και στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

 

Από τη στιγμή που η Ισπανία πήγε στα αποδυτήρια απελευθερωμένη; Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε αληθινό… πάρτι. Σε μια «εκδίκηση» των παικτών του Λουίς Ενρίκε για τα όσα έχουν ακούσει. Σε ένα μήνυμα πως όταν η Ισπανία παίζει το ποδόσφαιρο που γνωρίζει, κανείς δεν μπορεί να τη ξεγράφει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Σαράμπια στο 56′ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0, ο Φεράν Τόρες μπήκε στο 66′ και σκόραρε στο 67′ για το 4-0, ο Κούτσκα πέντε λεπτά αργότερα σημείωσε το δεύτερο αυτογκόλ της ομάδας του στο ματς για το τελικό 5-0.

Η Ισπανία προκρίθηκε ως δεύτερη και η φάση των «16» φέρνει μια σπουδαία ματσάρα: οι «φούριας ρόχας» εναντίον της Κροατίας για μια θέση στα προημιτελικά.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Κούτσκα, Χρομάντα (46΄ Λομπότκα) – Χαράσλιν, Χάμσικ (90΄ Μπένες), Μακ – Ντούντα (46΄ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Γκαρσία, Λαπόρτ, Άλμπα – Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο) , Κόκε, Πέδρι – Σαράμπια, Μοράτα (65΄ Φεράν Τόρες), Μορένο (77΄ Τραορέ) .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ