Ζορζίνιο: Ο «μετρονόμος» που κάνει την Ιταλία να ονειρεύεται κούπα (pics, vids)

Ζορζίνιο: Ο «μετρονόμος» που κάνει την Ιταλία να ονειρεύεται κούπα (pics, vids)

Είναι ο άνθρωπος που ξεκινάει κάθε φάση της Ιταλίας. Αυτός στον οποίο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει αναθέσει όλο το παιχνίδι της Σκουάντρα Ατζούρα. Ο λόγος για τον Ζορζίνιο που κάνει την πιο... ήσυχη αλλά και την πιο ουστιαστική δουλειά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Ιταλίας και κάνει όλο το έθνος να ονειρεύεται κούπα.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Όποιος κάνει τα λιγότερα κερδίζει». Ένα από τα πολλά και εύστοχα quotes του «θρυλικού» Γιόχαν Κρόιφ. Για να κερδίσει μία ομάδα χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή ανάμεσα στις γραμμές που να μην κάνει πολλά λάθη. Έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει πως να οργανώνει και να ελέγχει τον ρυθμό της ομάδας του.

Ένας τέτοιος είναι ο Ζορζίνιο. Ο Ιταλός «μαέστρος» του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Είναι ο άνθρωπος που ξεκινάει κάθε φάση της Ιταλίας. Αυτός στον οποίο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει αναθέσει όλο το παιχνίδι της Σκουάντρα Ατζούρα. Ο λόγος για τον Ζορζίνιο που κάνει την πιο… ήσυχη αλλά και την πιο ουστιαστική δουλειά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Ιταλίας και κάνει όλο το έθνος να ονειρεύτεται κούπα.

Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα σου βάλει το γκολ. Δεν είναι ούτε καν αυτός που θα σου φτιάξει ένα γκολ. Αλλά είναι αυτός που θα σε κάνει να φτάσεις κοντά στο γκολ. Ένας παίκτης που γνωρίζει πότε πρέπει να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και πότε να τον ρίξει.

Μπορεί να μην ακούστηκε ποτέ, ωστόσο η δουλειά που έκανε ο Ζορζίνιο στη φάση των ομίλων του Euro ήταν μοναδική και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα που κατάφερε να καταγράψει.

Ο Ιταλοβραζιλιάνος μέσος, ήταν πρώτος στο στρατόπεδο της Ιταλίας στις μεταβιβάσεις (230), στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις (190), στις προωθημένες μεταβιβάσεις (60), στα κοψίματα (7) αλλά και στα τάκλιν (5), ενώ έτρεξε και τα περισσότερα χιλιόμετρα (31.1) από όλους.

Όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από κανέναν Ιταλό, καθώς οι συμπαίκτες του δεν χάνουν ευκαιρία να τον αποθεώσουν, με τον Ινσίνιε μάλιστα να τον βάζει και στην κουβέντα της Χρυσής Μπάλας!

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που αποφασίζει για τη Χρυσή Μπάλα αλλά ελπίζω να βρεθεί στα πρώτα ονόματα γιατί πραγματικά το αξίζει. Τον φωνάζω «Προφέσορ» και είμαστε όλοι χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ μαζί μας», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουαλία ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο Μάρκο Βεράτι: «Κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο απλά. Είναι μοναδικός και κάνει την ομάδα να «τρέχει» τέλεια σε κάθε γραμμή, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε όσους παίζουν δίπλα του να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Το εγκώμιο του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι «έπλεξε» και ο πιο γνωστός δημοσιογράφος της Ιταλίας, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ζορζίνιο ως το «σύμβολο» της συγκεκριμένης ομάδας!

Ο Ζορζίνιο είναι αυτή τη στιγμή με διαφορά η… ήρεμη δύναμη της Ιταλίας και ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν θα σκοράρει και ούτε θα φτιάξει ένα έτοιμο γκολ, αλλά δεν θα κάνει λάθη.

Και συνεχίζοντας σε αυτόν τον ρυθμό, η Ιταλία μπορεί να βλέπει πολύ μακριά στη διοργάνωση, με την πρώτη δοκιμασία να έρχεται απόψε στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στη Δανία για τη φάση των «16» του Euro…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ