Εθνική Αγγλίας: Οι «Ιππότες της στρογγυλής «θεάς» υπό τις οδηγίες του Σάουθγκέϊτ (vids, pics)

Εθνική Αγγλίας: Οι «Ιππότες της στρογγυλής «θεάς» υπό τις οδηγίες του Σάουθγκέϊτ (vids, pics)

Ράσφορντ, Κέιν, Χέντερσον και Στέρλινγκ είναι οι «ιππότες» του Σάουθγκέιτ, που αγωνίζονται στο φετινό Euro και έχουν λάβει τιμητικούς τίτλους από την Βασίλισσα.

Στην «βασιλική» Αγγλία υπάρχει μία παράδοση, κατά την οποία η «Αυτού Μεγαλειότης» χρίζει δύο φορές το χρόνο, ως μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), και ιππότες, ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στην κοινωνία, πραγματοποιώντας δράσεις φιλανθρωπικού τύπου, στην μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων της σύγχρονης κοινωνίας.

Τα τιμώμενα μέλη, δεν είναι πάντοτε πνευματικοί άνθρωποι ή πολιτικοί, αλλά απλώνονται σε όλες τις πτυχές του αγγλικού γίγνεσθαι. Στη μακρά λίστα των μελών, συναντά κανείς τραγουδιστές, ηθοποιούς, συγγραφείς αλλά και διάσημους επιστήμονες.

Εξέχοντα μέλη, «Σερ» από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Σαφώς, από την τελετή, την οποία αποκαλούν «Investiture» και την επιλογή, δεν θα έλειπαν και ποδοσφαιριστές. Τέντι Σέριγχαμ, Στίβεν Τζέραρντ, Ντέιβ Σίμαν, είναι κάποια από τα ονόματα που έχουν λάβει τον εν λόγω τίτλο, και άλλα όπως του Ντείβιντ Μπέκαμ, του τωρινού προπονητή Γκάρεθ Σαόυθγκειτ, Λάμπαρντ να έχουν παρόμοιες τιμητικές διακρίσεις.

Από τη λίστα δεν λείπουν και οι «Σερ», όπως οι Μπόμπι Τσάρλτον, Στάνλεϊ Μάθιους, Άλεξ Φέργκιουσον, Μάτ Μπάσμπι, Τσαρλς Κλεγκ, Κένι Ντάνγκλις, αλλά και μη Βρετανοί , όπως ο Πελέ.

Η ιστορία των «ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης» δεν διαφέρει από το παραδοσιακό εγγλέζικο «Investiture». Συγκεκριμένα, παλιά ζητούσαν από τον Βασιλιά Αρθούρο ως χάρη, να στείλει τους ιππότες του, προκειμένου να διορθώσουν τις αδικίες που γίνονταν κατά συρροήν. Με τον ίδιο τρόπο στην σύγχρονη κοινωνία, ο MBE επιβραβεύεται για την προσφορά του σε κοινωνικά ζητήματα.

Οι  «Ιππότες» του Euro υπό την επίβλεψη του «βασιλιά» Σάουθγκεϊτ

Στην Εθνική Αγγλίας, η οποία σήμερα το βράδυ (7/7) θα αντιμετωπίσει την Δανία για τα ημιτελικά του Euro, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που  τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην αγγλική κοινωνία, σε θέματα φτώχειας, ρατσισμού, καθώς επίσης και για την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάρκους Ράσφορντ, Χάρι Κέιν, Τζόρνταν Χέντερσον και Ραχίμ Στέρλινγκ είναι οι εκλεκτοί του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ , οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά· να αποτέλεσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ  κοινωνίας και ελίτ. Ταπεινές προσωπικότητες, πραγματικοί «ιππότες» που ωστόσο, δεν διαπραγματεύονται στην στρογγυλή τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου, αλλά χαρακτηρίζονται λάτρεις της «στρογγυλής θεάς».

Μάρκους Ράσφορντ – ο «πρίγκιπας» του νότιου Μάντσεστερ

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων», γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1997, στο προάστιο Γουίδενσο στο νότιο Μάντσεστερ, μία περιοχή ιδιαίτερα «σκοτεινή». Από μικρός ο Μάρκους Ράσφορντ, ο ίδιος και τα άλλα τέσσερα αδέρφια του, Κλερ, Σαντέλ, Ντείν και Ντουέιν, μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες, στερούμενοι ακόμη και τα βασικά. Η μητέρα του Μέλανι Μέιναρντ εργαζόταν ως ταμίας προκειμένου να αναθρέψει μόνη της με ελάχιστα μέσα τα πέντε παιδιά της.

«Πολλές φορές δεν είχαμε ούτε ψωμί, είναι ντροπή, αλλά έτσι συνέβαινε. Έκανα τρεις δουλειές κι αν δεν το έκανα αυτό δεν θα είχαμε φαγητό. Πολλές φορές έδινα φαγητό μονάχα στα παιδιά κι όταν με ρωτούσαν αν έφαγα, εγώ τους έλεγα ψέματα ότι είχα φάει», εκμυστηρεύτηκε αργότερα η μητέρα του, δίνοντας ωστόσο, μία εξαιρετική ανατροφή στον Μάρκους.

Όταν ο Ράσφορντ κατάφερε να ορθοποδήσει και να καταφέρει να αναδειχθεί εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εφηβεία του. Δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του, κατάφερε να ηγηθεί μίας καμπάνιας σχετικής με τα υγιεινά σχολικά γεύματα, αλλά και την εξασφάλιση καθημερινών γευμάτων για τα άπορα παιδιά.

Με τη βοήθεια της μητέρας του, ενίσχυσε το οικοδόμημα της ουσιαστικής φιλανθρωπίας, ωστόσο τροχοπέδη στην προσπάθειά του αποτέλεσε , τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο «σκανδαλοθηρικός» αγγλικός τύπος. Η επιρροή του στον κόσμο, αντέστρεψε το κλίμα και έτσι, κατάφερε το γυρίσει υπέρ του.

Μάλιστα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ερωτηθείς για την καμπάνια του Ράσφορντ, είχε δηλώσει τα εξής: «Τι συμβουλή θα του έδινα; Εκείνος θα έπρεπε να μου δίνει συμβουλές, διότι αυτά που κάνει στα 23 του χρόνια είναι φανταστικά για έναν νέο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να το πω προσωπικά στον Μάρκους, γιατί νομίζω ότι ζει με ταπεινό τρόπο τη ζωή του. Τα πόδια του είναι στο έδαφος και το ποδόσφαιρο δεν τόν έχει αλλάξει».

Χάρι Κέιν- «Το παιδί των Σπερς»

Ο διεθνής πάικτης της Τότεναμ, γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1993, στο Τσίνγκορντ, ένα βορειοανατολικό προάστιο του Λονδίνου, πέντε μίλια μακριά από το Γουάι Χαρτ Λέιν. Μέχρι τώρα η παρουσία του στο Euro χαρακτηρίζεται άκρως πετυχημένη, καθώς σε πέντε παιχνίδια, ο Χάρι Κέιν έχει πετύχει 3 γκολ και ευελπιστώντας «να φέρει το τρόπαιο στο σπιτι», λίαν συντόμως.

Έχοντας απορρίψει την ιρλανδική φύση του, ήταν γεγονός πως ο Κέιν στόχευε στην κορυφή, με την συμμετοχή του στην Εθνική Αγγλίας. Μέχρι που το κατάφερε, και μάλιστα να γίνει και αρχηγός της. Συμμετείχε από τον Μάρτιο του 2010 στην U-17 των «Τριών Λιονταριών», καταφέρνοντας το 2015 να περάσει στην ομάδα ανδρών. Στην παρουσία του έως τώρα στην Εθνική ανδρών έχει πετύχει 35 γκολ σε 58 εμφανίσεις.

«Το παιδί των Σπερς» αγαπήθηκε πολύ από το κοινό των «σπιρουνιών», τόσο που έχει δημιουργηθεί και σύνθημα, το οποίο τραγουδούν οι οπαδοί της ομάδας σε κάθε εμφάνισή του.

Επιπλέον, ο Χάρι Κέιν, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα μαθητείας ποδοσφαίρου σε άνεργους, που φιλοδοξούν να γίνουν διαιτητές. Το «Χρυσό Παπούτσι» του Μουντιάλ του 2018, τιμήθηκε με τον τίτλο του MBE στους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς του ίδιου χρόνου, μαζί με τον νυν προπονητή του στην Εθνική Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.

Τζόρνταν Χέντερσον- «Οι ήρωες δεν φορούν κάπες»

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1990 στο Σάντερλαντ, με την γυμνάστρια μητέρα του, και τον συνταξιούχο αστυνομικό πατέρα του, να δηλώνουν «σκληροπυρηνικοί» οπαδοί της ομώνυμης ομάδας της Αγγλίας. Με παρουσία στη Σάντερλαντ αλλά και την Κόβεντρι, τον Ιούλιο του 2011 μεταγράφηκε στην Λίβερπουλ για περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2015 έγινε αρχηγός της, αναλαμβάνοντας το «βάρος» έπειτα από την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ. Η έλευση του Κλοπ στη Λίβερπουλ άλλαξε άρδην την ψυχολογική κατάσταση του Χέντερσον, ο οποίος υπερασπιζόταν τον τίτλο του «κάπτεν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πυγμή και το ήθος του Χέντερσον αποτυπώθηκε από την συνεισφορά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο επλήγη σημαντικά από την πανδημία. Η δωρεά τμήματος του μισθού του, ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει, χωρίς ωστόσο να «εκμεταλλέυεται» αυτή την κίνηση για προσωπική δόξα. Η περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Μπράιαν, με τον καρκίνο, όπως και η δική του προσωπική μάχη με τον τραυματισμό του στην φτέρνα, ήταν τα στοιχεία που τον ώθησαν στην φιλανθρωπία.

Άλλο ένα στοιχείο, το οποίο μοιράζεται με τον τέταρτο MBE της Εθνικής Αγγλίας, Ραχίμ Στέρλινγκ, είναι ο αγώνας του ενάντια στον ρατσισμό και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Ραχίμ Στέρλινγκ- Ένας Άγγλος από τη Τζαμάικα

Γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου 1998 στη Τζαμάικα, ο Ραχίμ Σακίλ Στέρλιγκ, μεγάλωσε σε μία από τις πιο κακόφημες κοινότητες, το Μέιβλι, το οποίο βρισκόταν υπό το κάθεστώς ελέγχου συμμοριών. Το μόνο που σταματούσε τον «Whizzkid», όπως είναι το ψευδώνυμό του, από το να παίζει συνεχώς ποδόσφαιρο ήταν οι ήχοι από πυροβολισμούς .

Στην ηλικία των έξι ετών μετανάστευσε στην Βρετανία, όπου εγκαταστάθηκε με την μητέρα του, ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα προσαρμογής Οι εκρήξεις θυμού και η άσχημη συμπεριφορά του, τον ανάγκασαν να αλλάξει αρκετά σχολεία.

Το τραύμα της δολοφονικής επίθεσης του πατέρα του έξω από το σπίτι του στη Τζαμάικα, τον είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα.  Η αλλαγή της διάθεσής του, εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρώην δάσκαλό του, ο οποίος δήλωνε περήφανα πως, «είχε τεράστια ψυχική δύναμη, προκειμένου να μετατρέψει τον θυμό σε χαρά».

Η αποστροφή του από τις συμμορίες τον μετέτρεψε σε έναν νέο ιδιαίτερα χαρισματικό ποδοσφαιριστή, δίνοντάς του την ευκαιρία να «ανταποδώσει» την ευκαιρία που δόθηκε στον ίδιο, στην σωστή στιγμή. Ο Στέρλινγκ δέχθηκε ουκ ολίγες φορές ρατσιστικές επιθέσεις, τίς οποίες ωστόσο, κατάφερε να «παλέψει» και να αντιμετωπίσει.

Μαζί με τον Τζόρνταν Χέντερσον, τάχθηκαν ενάντια στον ρατσισμό και την διαφυλετική βία. Ο Ραχίμ Στέρλιγνκ κατάφερε να βρει τον τρόπο μέσω της καμπάνιας ευαισθητοποίησης σε θέματα ρατσισμού, με την τιμητική διάκριση της Βασίλισσας να είναι πιο «λογική» από ποτέ.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές της Εθνικής Αγγλίας, φαίνεται πως αξίζουν και με το παραπάνω, τον τίτλο που τούς έχει αποδοθεί, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να χριστούν επισήμως «Ιππότες» στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ