Δανία: Σαν πρωταθλήτρια… (pics, vids)

Δανία: Σαν πρωταθλήτρια… (pics, vids)

Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τον Έρικσεν, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει, να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και να κερδίσει τον σεβασμό όλου του πλανήτη, γράφοντας μία από τις πιο όμορφες ιστορίες στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το παραμύθι της Δανίας έχει την ίδια αξία με την κούπα!

Το παραμύθι της Δανίας τελείωσε. Άδοξα. Η ομάδα του Χιούλμαντ δεν μπόρεσε να κάνει ακόμη μια υπέρβαση και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αγγλίας που κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να κερδίσει την παρουσία της σε τελικό Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της,

Παρότι κανείς δεν περίμενε τους Δανούς να φτάσουν μέχρι τους «4», εκείνοι κατάφεραν κόντρα σε όλους και σε όλα να δώσουν το «παρών» στα ημιτελικά.

Μια ομάδα που παρότι έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τον Κρίστιαν Έρικσεν, κατάφερε να ανακάμψει, να σηκωθεί, να φτάσει στα ημιτελικά και να χάσει την πρόκριση στις λεπτομέρειες με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι…

Ένα τουρνουά το οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας θα το θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Για πολλούς λόγους.

Φυσικά ο βασικότερος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Όλος ο πλανήτης έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία, όταν ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, ο Έρικσεν… επέστρεψε και έφερε τους Δανούς και τον υπόλοιπο πλανήτη στις θέσεις τους… Μία εξέλιξη η οποία ωστόσο «έδεσε» όσο δεν πήγαινε την ομάδα του Χιούλμαντ, με τον Έρικσεν να στέλνει τη δύναμη του στους συμπαίκτες του.

Η Δανία ξεκίνησε το Euro με τους χειρότερους οιωνούς και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ηττήθηκε τόσο στην πρεμιέρα, όσο και με το Βέλγιο παρότι η εμφάνιση της άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό.

Με τους Ρώσους ωστόσο οι Δανοί ήταν καταιγιστικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο και πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τα νοκ άουτ, επικρατώντας με 4-1, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την έναρξη του παραμυθιού!

Πρώτος σταθμός εκεί, η Ουαλία. Οι Δανοί όμως έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, ο Ντόλμπεργκ ανέλαβε και ήταν αυτός που «εκτέλεσε» την παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, με τους Σκανδιναβούς να παίρνουν την πρόκριση στους «8», καθώς διέλυσαν με 4-0 τους «δράκους»!

Απέναντι της, ο Πάτρικ Σικ και η Τσεχία που έγραφε επίσης το δικό της παραμύθι. Η ιστορία ωστόσο χωρούσε μόνο έναν εκεί αυτή ήταν η Δανία.

Οι Δανοί ήταν ποιοτικότεροι και το έδειξαν στο χορτάρι, καθώς κατάφεραν να επικρατήσουν των Τσέχων με 2-1 και να πάρουν το εισιτήριο για τους «4» και το «Γουέμπλεϊ»!

Η αποστολή κόντρα στην Αγγλία ήταν εξ αρχής δύσκολη. Όπως αποδείχθηκε…

Η γκολάρα του Ντάμσγκαρντ έδωσε φτερά στους Δανούς, ωστόσο τα «τρία λιοντάρια» είχαν την ποιότητα και ισοφάρισαν νωρίς. Η Δανία έδειχνε κουρασμένη και πλήρωσε την κόπωση της στην παράταση, με τον Χάρι Κέιν να δίνει την πρόκριση στην Αγγλία.

Μπορεί να ήρθε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ωστόσο οι Άγγλοι πήραν μια δίκαιη πρόκριση και έβαλαν τέλος στο παραμύθι της Δανίας.

Οι Δανοί ωστόσο κατάφεραν σε αυτό το τουρνουά να κερδίσουν τους πάντες και ίσως στο μέλλον να μνημονεύονται περισσότερο και από την πρωταθλήτρια της διοργάνωσης. «Αυτό που συνέβη με τον Κρίστιαν κάτι μας έκανε… Είμαστε όλοι ο ένας για τον άλλον και φροντίζουμε όλοι μαζί να είμαστε καλά.

«Ξέρουμε ότι ο καθένας μπορεί να εμπιστευτεί τον διπλανό του σε όλα. Ξέρουμε πως αν κάποιος έχει πρόβλημα, θα είναι εκεί ο διπλανός του για να τρέξει να βοηθήσει. Αυτό μας δίνει ασφάλεια και ο Κρίστιαν αισθάνεται καλά με αυτό που βλέπει και μας χαροποιεί. Ξέρουμε πως πάντοτε θα έχουμε κάποιον δίπλα μας να φυλάει τα νώτα μας…», είχε δηλώσει μετά την αναμέτρηση με την Τσεχία ο αρχηγός των… αρχηγών, Σιμον Κιάερ. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Ένα παραμύθι που τελείωσε άδοξα και χωρίς… happy end. Ωστόσο αυτή η ομάδα της Δανίας δεν θα ξεχαστεί γρήγορα και θα μείνει χαραγμένη στη… Βίβλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας γράψει μία από τις πιο όμορφες ιστορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ