Κινδυνεύει με μηδενισμό η Ουκρανία στα προκριματικά του Euro

Κινδυνεύει με μηδενισμό η Ουκρανία στα προκριματικά του Euro

Με μηδενισμό κινδυνεύει η Ουκρανία στα προκριματικά του Euro, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Ζούνιορ Μοράες.

Το ενδεχόμενο μηδενισμού της Ουκρανίας εξετάζει η FIFA για τα προκριματικά του Euro 2020.

Όπως υποστηρίζει η πορτογαλική εφημερίδα «maisfutebol», ο βραζιλιάνικης καταγωγής Ζούνιορ Μοράες εξαιτίας της συμμετοχής του στο ματς απέναντι στο Λουξεμβούργο ενδέχεται να «κάψει» άθελά του τους Ουκρανούς.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, ο οποίος έχει πάρει την ουκρανική υπηκοότητα αναμένεται να βάλει σε μπελάδες την Ουκρανία, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής.

Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς, ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να αγωνίζεται για πέντε συναπτά έτη στα εγχώρια πρωταθλήματα της χώρας, ώστε να μπορέσει να κερδίσει την υπηκοότητα.

Ο Μοράες μπορεί πράγματι να βρίσκεται από το 2012 στην Ουκρανία έχοντας περάσει από τις Μέταλουργκ, Ντόνετσκ, Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ, όμως ένα μικρό ταξίδι στην Κίνα ενδέχεται να επηρεάσει τόσο τον ίδιο, όσο και την Εθνική του ομάδα.

Ο 31χρονος είχε βρεθεί στην ασιατική χώρα για λογαριασμό της Τιανγίν Κουανγιάν, γεγονός που δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει την απαραίτητη πενταετία που όριζαν οι διεθνείς κανονισμοί.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της FIFA, με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μηδενισμού των Ουκρανών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ