Η 1η φορά του Φορτούνη, η 86η του Σωκράτη όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ματς στη Βοσνία

Η 1η φορά του Φορτούνη, η 86η του Σωκράτη όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ματς στη Βοσνία

Η Εθνική Ελλάδος πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στη Βοσνία και πέτυχε μια σειρά από εξαιρετικά επιτεύγματα. Μάθετε ποια είναι...

Ελληνική ψυχή, ποιότητα, μαγκιά και άρνηση να το βάλει κάτω. Η Ελλάδα πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στη Ζένιτσα, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 από τη Βοσνία και κατάφερε να παραμείνει αήττητη και στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο των προκριματικών του Euro 2020. Με τη βοήθεια του «Soccerbase», to10.gr καταγράφει ορισμένα εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ισοπαλία της Εθνικής, αλλά και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της.

* Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ είναι ο 36ος Έλληνας διεθνής που φτάνει τα έξι γκολ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια.

* ΤΙΣ 86 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ στην Εθνική Ελλάδας έφτασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμέσως επόμενος της σημερινής ενδεκάδας, ο Κώστας Φορτούνης δεν έχει ούτε τις μισές του, 41.

* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που η Εθνική Ελλάδας δεν έχασε αγώνα που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ, ήταν στις 27 Μαρτίου 2002, φιλικό Ελλάδα – Βέλγιο στην Πάτρα, 3-2 (61′ Τσιάρτας, 80′, 87′ Βρύζας – 29′ Χουρ, 55′ Σονκ)

* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που η Εθνική Ελλάδας δεν έχασε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ, ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1974, Βουλγαρία – Ελλάδα 3-3 (2′ Μπόνεφ, 27′ και 29′ Πένεφ – 28′ Αντωνιάδης, 86′ Παπαϊωάννου, 88′ Γκλέζος).

* Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ δέχθηκε δύο γκολ μέσα στα πρώτα 15 λεπτά αγώνα της, για πρώτη φορά από τις 12 Ιουνίου 2012, όταν στο Euro 2012 έχανε 2-0 από την Τσεχία στα πρώτα έξι λεπτά, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

* Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχει νικήσει στα 6 τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά έχει χάσει μόνο ένα από αυτά, τα άλλα πέντε ήταν ισόπαλα. Η ήττα τον Μάρτιο του 2013 στη Ζένιτσα είναι η μοναδική σε 10 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες.

* ΟΙ 6 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 11 βασικούς της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, είχαν ξεκινήσει και στο τελευταίο παιχνίδι μας τον Ιούνιο του 2017 στο ίδιο γήπεδο. Από την Εθνική Ελλάδας ξεκίνησαν μόνο τρεις: Παπασταθόπουλος, Ζέκα και Φορτούνης.

* Ο ΝΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Ρόμπερτ Προσινέτσκι, είχε σκοράρει σε βάρος της Ελλάδας σε φιλικό με τη Γιουγκοσλαβία τον Σεπτέμβριο του 1989 στο Νόβισαντ.

* Ο ΝΤΑΝΙ ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΜΑΚΕΛΙ είναι ο 15ος Ολλανδός διαιτητής που σφύριξε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Συνολικά Ολλανδοί έχουν διαιτητεύσει 20 αγώνες της Εθνικής ως τώρα, τους περισσότερους ο Ρενέ Τέμινκ, τέσσερις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ