Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ο «εθνικός ήρωας» της Νορβηγίας (vids)

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ο «εθνικός ήρωας» της Νορβηγίας (vids)

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί γνωρίζει μυθική αποθέωση στη Νορβηγία για την αυτοθυσία που έδειξε στο ματς με την Ισπανία και αντιμετωπίζεται από τον Τύπο, τους συμπαίκτες του και όλη τη χώρα ως ο ορισμός του «πολεμιστή» και του παίκτη που θα έδινε τα πάντα για το εθνόσημο.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με τη Νορβηγία στα προκριματικά του Euro 2020. Οι «Βίκινγκ» αντιμετώπισαν την Ισπανία σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στην τελική φάση, με τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού στο βασικό σχήμα και με το περιβραχιόνιο στο χέρι.

Οι Σκανδιναβοί βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, όμως στο 91ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 0-1 ο Ελαμπντελαουί έκανε μια κίνηση αυτοθυσίας που έμελλε να αλλάξει το παιχνίδι και πιθανόν να αλλάξει και την τύχη της ομάδας του στην προσπάθεια που κάνει στα προκριματικά για την πρόκριση.

Ο αρχηγός των Νορβηγών κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του στα… χασομέρια, σε μια φάση έβαλε κυριολεκτικά το κεφάλι του στη φωτιά. Συγκεκριμένα, ο Ομάρπήγε με τα… 1000 σε μια διεκδίκηση με τον Κέπα (τερματοφύλακα της Ισπανίας), όπου ρίσκαρε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του. Τελικά μπορεί να συγκρούστηκε σφοδρά, όμως δεν τραυματίστηκε κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τον ηρωισμό του κέρδισε και το πέναλτι, το οποίο ήρθε η ισοφάριση, αλλά και επανέφερε τις ελπίδες για την πρόκριση στο Euro.

Μετά από αυτή την προσπάθεια του παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά και από την εμφάνιση που πραγματοποίησε, αφού ήταν για ακόμα ένα ματς ένας εκ των κορυφαίων, στη Νορβηγία μιλούν με διθυραμβικά σχόλια για τον δεξιό μπακ των ερυθρόλευκων.

Η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ομάρ:

Τόσο ο Τύπος στη Σκανδιναβική χώρα, όσο και οι συμπαίκτες του, αλλά και γενικότερα οι Νορβηγοί θεωρούν τον Ομάρ εθνικό ήρωα για την υπερπροσπάθεια που έκανε και την αυτοθυσία στη φάση του πέναλτι. Στη Νορβηγία μιλούν για έναν πολεμιστή που δίνει τα πάντα για τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ οι συμπαίκτες του αποτίουν φόρο τιμής, θεωρώντας τον ιδανικό παράδειγμα αρχηγού, αλλά και ποδοσφαιριστή που «μάχεται» για τη χώρα.

Ο ίδιος ο Ομάρ στις δηλώσεις του τόνισε μετά το ματς για τη συγκεκριμένη φάση και πως την έζησε με τον Μάρτιν Όντεγκαρντ να τον αποθεώνει και να τον έχει αγκαλιά: «Ήμουν λίγο ζαλισμένος και δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα και ξαφνικά είδα τον Μάρτιν μπροστά μου να λέει «υπέροχο, υπέροχο». Χρειάστηκε αρκετός χρόνος. Ήταν σημαντικό και ήταν υπέροχο. Θυσιάζω τα πάντα, τα πάντα για τη Νορβηγία, σωστά; Αυτό ήταν σημαντικό. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη σε αυτή τη φάση».

Ωστόσο, αυτό που μέτρησε περισσότερο από όλα και τα μεγαλύτερα αποθεωτικά σχόλια ο Ομάρ τα έλαβε από τους ίδιους τους παίκτες που μοιράζεται τα αποδυτήρια. Η πράξη αυτοθυσίας που έδωσε έναν βαθμό στη Νορβηγία αντιμετωπίστηκε με κολακευτικά λόγια από τους Όντενγκαρντ, Χένρικσεν, Κινγκ που απέδειξαν με τα λεγόμενα του γιατί είναι ο αρχηγός ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Οι τοποθετήσεις των συμπαικτών του Ομάρ:

«Ο Ομάρ δείχνει ότι δίνει τα πάντα, θυσιάζει τα πάντα και αιμορραγεί για τη χώρα του. Νομίζω ότι είναι υπέροχο να το βλέπουμε αυτό, λέει ο Μάρκους Χένρικσεν.

«Δείχνει τα πάντα. Αυτό δείχνει ακριβώς για το τι συμβαίνει και τι κάνει εκεί έξω. Ρίχνει το κεφάλι του στη φωτιά και θυσιάζει τα πάντα. Έτσι θέλουμε να παρουσιαζόμαστε και έτσι θα παίζουμε για τη Νορβηγία. Θα δίνουμε τα πάντα και ο Ομάρ θα μας δείχνει τον δρόμο», ανέφερε ο Όντενγκαρντ.

«Πήραν και «μέτρησαν» τον Ομάρ. Ήταν πολύ γενναίο από αυτόν να πάει εκεί. Αυτή είναι η τιμωρία μας. Ότι ο Ομάρ πηγαίνει με όλα σε εκείνη τη φάση. Υπάρχουν πολλοί που κολώνουν σε αυτή τη μονομαχία. Αλλά χάρη στον Ομάρ πήραμε έναν βαθμό εδώ» λέει ο Τζόσουα Κινγκ.

Γιαρστάιν: «Χάρη στον Ομάρ πήραμε σήμερα βαθμό. Πρέπει να είσαι πολύ γενναίος για να πας με αυτό τον τρόπο σε αυτή τη φάση».

«Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις τον Ομάρ να πηγαίνει εκεί. Είναι ένας τύπος που είναι φτιαγμένος για τον πόλεμο. Πάει πρώτα με το κεφάλι του και παίρνει πέναλτι και ο Τζόσουα το βάζει. Είναι απλά μαγικό», είπε ο Αλεσάμι.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι συμπαίκτες του που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Ο «πολεμιστής» Ομάρ αποθεώνεται από τον προπονητή του, αλλά και από τα ΜΜΕ. «Αυτό ακριβώς χρειάζεται η Εθνική», «Η αυτοθυσία του Ομάρ είναι αυτό που χρειάζεται η Νορβηγία» και Ο πολεμιστής Ομάρ είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για το Euro», είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους μετά το ματς με την Ισπανία, με όλους όπως είναι λογικό να αναφέρονται στον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ο Ελαμπντελαουί είναι σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή σεζόν και το επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι, ενώ στη Νορβηγία πλέον θεωρείται ήρωας, με τα όσα έκανε τη χθεσινή νύχτα. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Dagbladet» και η VG» του έβαλαν «7» με άριστα το «10» και μεγαλύτερη βαθμολογία («8») πήραν μόνο ο σκόρερ Κινγκ της Μπούρνμουθ κι ο Όντεγκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εκπληκτική ραμπόνα του Ομάρ στο ματς με την Ισπανία:

Δείτε όλα τα highlights από το ματς:

https://www.youtube.com/watch?v=htyU71aZmyE&fbclid=IwAR1GZdAl7zyAklvg4_5cCtWas5BMmHC2xLtHjwnBgNdk8Wu-bjouOpFZwlE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ