Διχάζουν τη Σουηδία τα σχόλια Ζλάταν περί ρατσισμού στην Εθνική

Διχάζουν τη Σουηδία τα σχόλια Ζλάταν περί ρατσισμού στην Εθνική

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έριξε και πάλι τις «βόμβες» του κάνοντας λόγω για ρατσισμό του εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας, Γιαν Άντερσον, στις κλήσεις των διεθνών.

Η Σουηδία ανέκαθεν ήταν μια χώρα πολυπολιτισμική. Ένα μωσαϊκό λαών που έρχονται στην Σκανδιναβία για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Όλο αυτό αντανακλάται όπως είναι λογικό και στο ποδόσφαιρο, όπου αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές έχουν ρίζες από άλλες χώρες. Και κάπου εδώ έρχεται ο Ζλάταν…

Το κορυφαίο παράδειγμα παιδιού προσφύγων που όχι μόνο έκανε καριέρα με τα χρώματα της Εθνικής Σουηδίας, αλλά αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της για πολλά χρόνια μαζί με τον εμβληματικό Χένρικ Λάρσον με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο Ιμπραΐμοβιτς λοιπόν έκανε λόγω για ξεκάθαρα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή, Γιαν Άντερσον: «Πόσους από άλλες εθνικότητες κάλεσε στην αποστολή την πρώτη φορά; Κανέναν! Τον ρώτησαν για το θέμα και απέφυγε να απαντήσει. Και στη συνέχεια πήρε κάποιους με διαφορετικές ρίζες διότι αυτό ήταν πολιτικά ορθό».

Ο Ζλάταν αναφέρθηκε και ονομαστικά, απορώντας για το γεγονός πως καλούνται ακόμα οι Μάρκους Μπεργκ και Αντρέας Γκράνκβιστ, εις βάρος άλλων παικτών που δικαιούνται ευκαιριών.

Ο ίδιος ο Λάρσον απάντησε σχετικά, αρνούμενος τα όσα λέει ο Ίμπρα: «Στεναχωρήθηκα και απογοητεύτηκα πολύ που ένας πρώην παίκτης της εθνικής ομάδας είπε αυτά τα πράγματα. Με πονά…

Κατανοώ ότι στη χώρα υπάρχει πρόβλημα και ότι αδικούνται συχνά οι μετανάστες. Ωστόσο, με ενοχλεί σαν προπονητή και σαν άνθρωπο αυτό που ισχυρίζεται ο Ιμπραΐμοβιτς και απέχει πολύ από τα δικά μου πιστεύω. Εγώ καλώ πάντα αυτούς που θεωρώ καλύτερους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ομοσπονδία τη χώρας με τον πρόεδρό της, Χάκαν Σέστραντ, να υποστηρίζει ανοικτά τον Άντερσον: «Ουδεμία βάση υπάρχει σε αυτές τις δηλώσεις. Στηρίζουμε 100% τον προπονητή. Τον γνωρίζω πολύ καλά ως άνθρωπο και ξέρω ποιες είναι οι αξίες του».

Από την άλλη όπως είναι λογικό, οι δηλώσεις του Ζλάταν έχουν τόσο υποστηρικτές, όσο και πολέμιους, ανάλογα το σε ποια… μεριά του φεγγαριού βρίσκονται. Στους πρώτους για παράδειγμα εντάχθηκε ο Ρόμπιν Κουέισον με ρίζες από την Γκάνα, την ώρα που ο Αμπντούλ Καλίλ συντάχθηκε με τον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Καλίλ έχει ρίζες από την Παλαιστίνη και ήταν μέλος της Εθνικής Σουηδίας Κ-21 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2015, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ στην ανδρική ομάδα της Σουηδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ