Φινλανδία – Αρμενία 3-0

Φινλανδία – Αρμενία 3-0

Με τον Πούκι να σκοράρει δύο φορές η Φινλανδία νίκησε με 3-0 την Αρμενία και έκανε «άλμα» πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.

Πολύ κοντά στην παρθενική της πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης βρίσκεται η Φινλανδία που κέρδισε με 3-0 της Αρμενίας έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Τέεμου Πούκι. Ο επιθετικός της Νόριτς σκόραρε δύο φορές με όμορφα τελειώματα και κλείδωσε την σπουδαία νίκη που φέρνει την ομάδα του πολύ κοντά στο Εuro.

Στο 31′ έγινε το 1-0 όταν μετά από κόρνερ ο Γένσεν με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Φινλανδοί ήταν καλύτεροι και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ τα οποία τελικά ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά στο 60′ ο Πογιάνπαλο έκανε την κάθετη για τον Πούκι που με όμορφο πλασέ πάνω από τον Αϊραπετιάν, έκανε το 2-0 ενώ στο 88′ έβαλε και το… κερασάκι με νέο υπέροχο τελείωμα κάνοντας το 3-0.

Στους 15 βαθμούς πλέον οι Φινλανδοί πίσω από την πρωτοπόρο Ιταλία που έχει 21, στους 10 οι Αρμένιοι που έχασαν κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση με αυτή την ήττα ενώ στους 10 είναι και οι Βόσνιοι με ματς λιγότερο βέβαια, αυτο κόντρα στην Εθνική μας.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Τόιβιο, Ραϊτάλα, Ούρονεν, Βαϊσάνεν, Λαπαλάινεν, Κάουκο, Καμαρά (87’ Σίλερ), Λουντ, Γένσεν (54’ Πογιάνπαλο), Πούκι

ΑΡΜΕΝΙΑ: Αϊραπετιάν, Χαροϊάν, Ισκανιάν, Χοβνανισιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Γκριγκοριάν (72’ Μαλακιάν), Χοβσεπιάν, Γκαζαριάν (76’ Μπαμπαϊάν), Μπαρσεγκιάν (65’ Όζμπιλιζ), Αναμιάν, Καραπετιάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ