Ρουμανία – Σουηδία 0-2: Στο Euro με… υπογραφή Μπεργκ

Ρουμανία – Σουηδία 0-2: Στο Euro με… υπογραφή Μπεργκ

Ένα γκολ και μία ασίστ από τον Μάρκους Μπεργκ, που υπέγραψε τη νίκη - πρόκριση της Σουηδίας μέσα στο Βουκουρέστι επί της Ρουμανίας και έστειλες τη χώρα του στο Euro 2020.

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα σταματήσει από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Θα το κάνει, όμως, αφού λάβει μέρος σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Και έστειλε εκεί τη χώρα του με δική του υπογραφή.

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Σουηδίας στη νίκη πρόκριση απέναντι στη Ρουμανία στον… τελικό του Βουκουρεστίου. Σε ματς – πρόκριση, πριν από το οποίο η Σουηδία είχε 15 βαθμούς και η Ρουμανία 14′, ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά στο 18′.

Στο 34′, ο Σουηδός σταρ μοίρασε στον Κουεζόν, που με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για τους Σουηδούς, στήνοντας… πάρτι πρόκρισης. Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να κάνουν διαχείριση του υπέρ τους σκορ στο δεύτερο μέρος, κράτησαν μακριά από την εστία τους τους γηπεδούχους και στο φινάλε πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους τη μεγάλη πρόκριση.

Εφτάρα οι Ισπανοί στη Μάλτα

Περίπατος για την Ισπανία απέναντι στη Μάλτα με εφτά διαφορετικούς σκόρερ. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με το Μοράτα στο 23′, ενώ στο 41′ ο Σάντι Καθόρλα έκανε το 2-0, βάζοντας γκολ με την Εθνική ομάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε… καταιγισμός. Πάου Τόρες στο 62′, Σαράμπια στο 63′, Ντάνι Όλμο στο 69′, Μορένο στο 71′ και Χεσούς Νάβας στο 86′ διαμόρφωσαν το τελικό 7-0 για τους Ισπανούς.

Το πανόραμα του ομίλου:

Ρουμανία – Σουηδία 0-2

(18’ Μπεργκ, 34’ Κουεζόν)

Ισπανία – Μάλτα 7-0

(23’ Μοράτα, 41’ Καθόρλα, 62’ Πάου Τόρες, 63’ Σαράμπια, 69’ Ντάνι Όλμο, 71’ Ζεράρδ Μορένο, 86’ Χεσούς Νάβας)

Βαθμολογία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ