Προκρίθηκε η Πορτογαλία, αποκλεισμός για τους Σέρβους

Προκρίθηκε η Πορτογαλία, αποκλεισμός για τους Σέρβους

Η Πορτογαλία έκανε τη δουλειά απέναντι στο Λουξεμβούργο (2-0) και σφράγισε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020, ενώ οι Σέρβοι «κόλλησαν» στο 2-2 με την Ουκρανία και έμειναν εκτός συνέχειας.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 πήρε η Πορτογαλία μετά και την άνετη επικράτηση απέναντι στο Λουξεμβούργο.

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος έδινε μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου και γνώριζε εκ προοιμίου πως με νίκη σφράγιζε οριστικά το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Οι Πορτογάλοι παρουσιάστηκαν από την αρχή του αγώνα σοβαροί και παρά το γεγονός πως δεν έπιασαν την απόδοση που θα επιθυμούσαν, κατάφεραν να βγάλουν την υποχρέωση και να επικρατήσουν απέναντι στο Λουξεμβούργο με 2-0.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 39′ ο Μπρούνο Φερνάντες, με τους Ίβηρες να διαφυλάττουν με ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα, όμως είχαν πρόβλημα στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Τελικά, την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Λουξεμβούργου έβαλε στο 86′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το 2-0.

Λουξεμβούργο: Μόρις, Σανό, Β.Τιλ (82’ Ζόακιμ), Ζέρσον, Κάρλσον, Μπ.Μάρτινς (74’ Σινάνι), Ροντρίγκες, Γιανς, Σκεντέροβιτς, Τουρπέλ (59’ Ο.Τιλ), Ντεβίλ

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Γκερέιρο, Ρούμπεν Ντίας, Φοντέ, Ρικάρντι Περέιρα, Ντανίλο, Μπρούνο Φερνάντες (90’ Νέβες), Πίτσι (62’ Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (71’ Ζότα)

Αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση οι Σέρβοι

Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι ήθελαν νίκη απέναντι στην Ουκρανία και γκέλα της Πορτογαλίας στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν εκείνοι το εισιτήριο.

Τελικά, όμως, τίποτα από τα δυο δεν συνέβη, αφού από τη μια οι Πορτογάλοι… έβγαλαν την υποχρέωση, ενώ οι Ουκρανοί κατάφεραν να κλέψουν το βαθμό της ισοπαλίας στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε για τους Σέρβους μόλις στο 9′ από την άσπρη βούλα ο Ντούσαν Τάντιτς, με τους Ουκρανούς να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 32΄με τον Γιάρεμτσουκ. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και πήραν ξανά «κεφάλι» με τον Μίτροβιτς (56′), όμως η Ουκρανία βρήκε ξανά τον τρόπο να απαντήσει με γκολ του Μπεσεντίν στις καθυστερήσεις.

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Νιλολά Μακσίμοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Ρόντιτς, Γκουντέλι, Νεμάνια Μακσίμοβιτς (76′ Μιλιβόγιεβιτς), Λιάιτς (69′ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς, Ράντονιτς (82′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς

Ουκρανία: Πιάτοφ, Καραβάεφ, Ματβιγένκο, Κριβτσόφ, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Τσιγκάνκοφ (77′ Μπεσεντίν), Κοβαλένκο (77′ Σεπέλιεφ), Μαλινόβσκι (88′ Σακχόφ), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ