«Περίπατος» για τη Φινλανδία (6-0), «λύτρωση» απ’ την άσπρη βούλα για Αρμενία (2-1) και Ουκρανία (1-0)

«Περίπατος» για τη Φινλανδία (6-0), «λύτρωση» απ’ την άσπρη βούλα για Αρμενία (2-1) και Ουκρανία (1-0)

Πάρτι για τη Φινλανδία κόντρα στο αδύναμο Σαν Μαρίνο και αγχωτικές νίκες για Αρμενία και Ουκρανία κόντρα σε Λετονία και Μάλτα αντίστοιχα.

Στην κορυφή του 8ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024 αναρριχήθηκε η Φινλανδία μετά την εύκολη κι εμφατική νίκη της επί του Σαν Μαρίνο με 6-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και περιμένει πλέον «αντιδράσεις» από τις Δανία, Σλοβενία και Καζακστάν που ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών κι έχουν τους δικούς τους αγώνες στις 21:45.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία τα… χρειάστηκε απέναντι στην ανίσχυση Μάλτα, αλλά λυτρώθηκε στο τελευταίο 20λεπτο με πέναλτι του Τσιγκάνκοφ κι έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του 3ου ομίλου. Με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) έφτασε στο 90′ και η Αρμενία στη νίκη επί της Λετονίας με 2-1 στο Ερεβάν, τρεις μέρες μετά τον θρίαμβό της επί της Ουαλίας στο Κάρντιφ (νίκη 4-2) κι έπιασε την Τουρκία στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Τα δυο πλάνα του Μπαρτζώκα στο τραπέζι με τους Αγγελόπουλους

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, η Φινλανδία (βασικός ο Νικολάι Άλχο του Βόλου) απλοποίησε τα πράγματα απέναντι στο Σαν Μαρίνο από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Καμαρά και Κάλμαν κι έφτασε το σκορ στα… ύψη στο δεύτερο 45λεπτο, χάρις στο χατ-τρικ του Ντάνιελ Χάκανς της Βαλερέγκα μέσα σε δέκα λεπτά (65′, 72′, 74′) κι άλλο ένα γκολ απο τον Πούκι στο 76′.

Στην Τρνάβα της Σλοβακίας, η Ουκρανία έχασε πέναλτι στο 52′ με τον Γιαρμολένκο (οριζόντιο δοκάρι), όμως βρήκε στο τέλος τον τρόπο να λυγίσει τη Μάλτα στο 70′, με άλλη μία εκτέλεση απ’ την άσπρη βούλα, αυτή τη φορά από τον Τσιγκάνκοφ.

Στο Ερεβάν η Αρμενία ήταν ανώτερη από τη Λετονία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρήκε γκολ με τον Τικνιζιάν στο 35′, όμως δεν «καθάρισε» το ματς και λίγο έλειψε να το… πληρώσει στο 67′ με το αυτογκόλ του Μικρτσιάν, ο οποίος προσπάθησε να βάλει κόντρα στο σουτ του Σαβέλιεβς κι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Στο 90′ ωστόσο, ο Μπαρσεγκιάν με εύστοχο πέναλτι (χέρι του Τόμπερς) χάρισε στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη κι ανέβασε τους Αρμένιους στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ