«Στραβοπάτημα» για Αγγλία – «Πεντάρα» η Σουηδία – Ισοπαλία χωρίς γκολ στην Ανδόρρα

«Στραβοπάτημα» για Αγγλία – «Πεντάρα» η Σουηδία – Ισοπαλία χωρίς γκολ στην Ανδόρρα

Στο 1-1 «κόλλησε» η Αγγλία κόντρα στην Ουκρανία στην «Ταζίνσκι» αρένα σε αντίθεση με την Σουηδία που «διέλυσε» με 5-0 εκτός έδρας την Εσθονία. Ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) μεταξύ Ανδόρρας και Λευκορωσίας.

Πρώτη απώλεια βαθμών για την Αγγλία στον 3ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τους Σουηδούς που διέσυραν με 5-0 την Εσθονία στο Ταλίν. Καλύτερη η Λευκορωσία αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα κόντρα στην Ανδόρρα, μένοντας έτσι στο 0-0 στο στάδιο «Νασιονάλ».

Στον 3ο ομίλο η Ουκρανία φιλοξένησε την Αγγλία στο Βρότσλαβ της Πολωνίας για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της προκριματικής φάσης για το Euro 2024 και κατάφερε με τον Ζιντσένκο στο 26ο λεπτό να πάρει κεφάλι στο σκορ αιφνιαδιάζοντας από νωρίς τους Άγλλους. Ωστόσο, ο Γουόκερ στο 41ο λεπτό σκόραρε και επανέφερε την τάξη, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο, διαμορφώνοντας από το πρώτο ημίχρονο το τελικό σκορ του αγώνα. Πρώτη απώλεια βαθμών για τα «τρία λιοντάρια» σε αυτήν την προκριματική φάση αλλά παραμένουν στην 1η θέση με 13 βαθμούς, αφήνοντας στο -6 την Ουκρανία, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Το… ντόμινο με Κασάμι φέρνει στην Ελλάδα τον Σοριάνο! (vids)

Στον 6ο όμιλο, η Εσθονία υποδέχτηκε την Σουηδία, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλα «κέφια», φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση με 5-0, διασύρροντας την άμυνα των γηπεδούχων. Γκιοκίρες στο 18′, Κουλουσέφσκι στο 24′ και Ίσακ στο 39′ είχαν «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς, για να έρθουν οι Κουάισον (75′) και Κλάεσον (90+2′) να δώσουν διαστάσεις θριάμβρου στην νίκη της Σουηδίας. Με την νίκη αυτή, το σύνολο του Άντερσον μπαίνει ξανά στην μάχη της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024, καθώς μείωσε στους 4 την διαφορά από Αυστρία και Βέλγιο που είναι στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς. Στον 1 βαθμό έμειναν οι Εσθονοί.

Τέλος, χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) Ανδόρρα και Λευκορωσία στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης των ομίλων, με τους Λευκορώσους να έχουν την υπεροχή και τις ευκαιρίες αλλά να μην τις μετουσιώνουν σε κάποιο τέρμα. Στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς παρέμεινε η Ανδόρρα και 4 θέση με 4 βαθμούς η Λευκορωσία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα:

Αζερμαμπαϊτζάν – Βέλγιο 0-1 (Καράσκο 38′)
Ανδόρρα – Λευκορωσία 0-0
Εσθονία – Σουηδία 0-5 (Γκιοκίρες 18′, Κουλουσέφσκι 24′, Ίσακ 39′, Κουάισον 75′, Κλάεσον 90+2′)
Ουκρανία – Αγγλία 1-1 (Ζιντσένκο 26′, Γουόκερ 41′)
21:45 Κόσοβο – Ελβετία
21:45 Β. Μακεδονία – Ιταλία
21:45 Ρουμανία – Ισραήλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ