Ο χάρτης των playoffs του Nations League για την Ελλάδα

Ο χάρτης των playoffs του Nations League για την Ελλάδα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε την Ολλανδία και ψάχνει την υπέρβαση για να βρεθεί στο Euro απευθείας μέσω των προκριματικών. Αν δεν το καταφέρει όμως έχει και τα playoffs του Nations League.

H Ελλάδα κατάφερε με τη νίκη με 0-2 μέσα στην Ιρλανδία να έχει στα δικά της «χέρια» την πρόκριση απευθείας μέσω των προκριματικών στο Euro 2024.

Για να καταφέρει να περάσει βέβαια θα πρέπει να κερδίσει απόψε την Ολλανδία (κατά προτίμηση με διαφορά μεγαλύτερη των 3 γκολ) και να πάρει ισοπαλία από τους Γάλλους, την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών.

Διαβάστε επίσης: Πού θα δείτε τo Ελλάδα – Ολλανδία – Όλες οι αθλητικές μεταδόσεις

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης κόντρα στους «Οράνιε», θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά για την Εθνική μας ομάδα, καθώς θα θέλει μόνο νίκη με τη Γαλλία και απώλεια βαθμών της Ολλανδίας στις τελευταίες δύο αγωνιστικές των προκριματικών, που αντιμετωπίζουν την Ιρλανδία εντός και το Γιβραλτάρ εκτός.

Η Ελλάδα βεβαίως έχει κερδίσει μόνη της τη δυνατότητα να παλέψει για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας, μέσω των Playoffs της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Στον όμιλο της στο Nations League είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και έχει την ευκαιρία σε ένα Final 4 κόντρα στις πρώτες των τριών άλλων ομίλων της τρίτης κατηγορίας (Γεωργία, Τουρκία, Καζακστάν) να πάρει το εισιτήριο για το Euro.

Η Τουρκία, με τη νίκη της επί της Λετονίας, με 4-0, σφράγισε την πρόκριση στο Euro απευθείας από τα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ η Γεωργία είδε τις Σκωτία και Ισπανία, να παίρνουν τα εισιτήρια από τον όμιλό της για τα τελικά του τουρνουά, επομένως θα βρίσκεται σίγουρα στα playoffs του Nations League.

Πρώτη στην ιεραρχία από την τρίτη κατηγορία του Nations League είναι η Γεωργία, δεύτερη η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν τρίτη, όμως την θέση της παίρνει το Καζακστάν (που δύσκολα θα βρεθεί μέσω των προκριματικών το καλοκαίρι στη Γερμανία) και το Λουξεμβούργο, που επίσης είναι δύσκολο να προκριθεί μέσω των προκριματικών, παίρνει την 4η θέση στην ιεραρχία.

Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν και η Ελλάδα, δεν περάσει μέσω των προκριματικών, θα αντιμετωπίσει στα playoffs του Μαρτίου το Καζακστάν (2η – 3η) και η Γεωργία, το Λουξεμβούργο (1η – 4η).

Σε περίπτωση που το Λουξεμβούργο… πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα και προκριθεί απευθείας μέσω των προκριματικών στο Euro (είναι στο -2 από τη Σλοβακία), τότε ο αντίπαλος της Γεωργίας θα προκύψει από τις επιλαχούσες χώρες για την 4η θέση στην ιεραρχία που είναι οι εξής: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία ή Εσθονία (αν κάποια από αυτές δεν πάρει εισιτήριο για το Euro από τα προκριματικά).

Τα πιθανά playoffs αν η Ελλάδα δεν αποκλείσει την Ολλανδία:

  • 21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο
  • 21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 26/03/2024.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ