Αζερμπαϊτζάν – Αυστρία 0-1: Έφυγε για Γερμανία…

Αζερμπαϊτζάν – Αυστρία 0-1: Έφυγε για Γερμανία…

Η Αυστρία επικράτησε με 1-0 στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν και προκρίθηκε και μαθηματικά στα τελικά του Euro 2024.

Η Αυστρία έγινε η 7η ομάδα μετά τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Σκωτία και την Τουρκία που εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, καθώς νίκησε με 1-0 το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών και πλέον ξέφυγε με 10 βαθμούς απ’ την 3η στη βαθμολογία του 6ου ομίλου Σουηδία, η οποία δεν προλαβαίνει να την… φτάσει στα τρία ματς που της μένουν.

Οι Αυστριακοί δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στους Αζέρους κι εντέλει έφτασαν στο γκολ που έψαχναν με το εύστοχο πέναλτι του Σάμπιτζερ στο 48ο λεπτό. Στο τέλος ωστόσο, η Αυστρία στάθηκε πάρα πολύ τυχερή, καθώς στο 90’+1′ ο Μαχμούτοφ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή με όλη την εστία μπροστά του, αλλά το σουτ του έφυγε στο δοκάρι κι έξω.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θα είμαστε πραγματικά καλοί» – Τι ανέφερε για Γκος και Σίκμα

Στο 90’+5′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα απ’ τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο ο Μπουργκστάλερ, μετά από μεγάλη ένταση που υπήρξε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστες των δύο ομάδων, έπειτα από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Αζερμπαϊτζάν: Μαγκομενταλίγεβ, Χαγκβέρντι, Κριβότσιουκ, Μαμάντοβ, Τζαφαργκουλίγεβ (83’ Αλίγεβ), Μαχμούντοβ, Μπαϊραμοβ, Ισάεβ (78’ Εμρέλι), Ντίνιγεβ (65’ Σαφάροβ), Σεϊντάεβ, Νταντάσοβ (83’ Γκουρμπανλί)

Αυστρία: Σλάγκερ, Πρας (46’ Μπαουμγκάρντερ), Βέμπερ, Λίνχαρτ, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς, Ξ.Σλάγκερ, Σμιντ (46’ Ζάμπιτσερ), Κάιντς (46’ Βίμερ), Κάλαϊντζιτς (82’ Μπουργκστάλερ), Λάιμερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ