Πρώτη πρόκριση σε Euro για τη Σερβία (2-2) – Αποκλεισμός για το Μαυροβούνιο του Γιόβετιτς (3-1)

Πρώτη πρόκριση σε Euro για τη Σερβία (2-2) – Αποκλεισμός για το Μαυροβούνιο του Γιόβετιτς (3-1)

Η Σερβία αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Βουλγαρία (2-2) και πήρε το βαθμό που χρειαζόταν για να περάσει στην τελική φάση του Euro. Νίκη με ανατροπή της Ουγγαρίας κόντρα στο Μαυροβούνιο (3-1).

Η Σερβία με το βαθμό της ισοπαλίας που πήρε κόντρα στην Βουλγαρία με το τελικό 2-2, πανηγύρισε την πρόκριση σε Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της ως ανεξάρτητο κράτος.

Οι Σέρβοι χρειάζονταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να πάρουν την πρόκριση για τα γήπεδα της Γερμανίας και την τελική φάση του Euro 2024.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει το τρελό σερί του, ο Γιόβετιτς με την εθνική ομάδα – Αυτή είναι η ασίστ με την Ουγγαρία (vid)

Από την άλλη πλευρά το Μαυροβούνιο του Στέφαν Γιόβετιτς, ήθελε ήττα της Σερβίας από τη Βουλγαρία και δική του νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Ουγγαρία που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι Ούγγροι πήραν τη νίκη με ανατροπή, με 3-1 και μαζί με τη Σερβία πανηγύρισαν την πρόκριση στο Euro.

Στο Λέσκοβατς, εκεί οπού η Σερβία φιλοξένησε την Βουλγαρία, ο Βελίκοβιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, πριν η Βουλγαρία φτάσει στην ανατροπή με τους Ρούσεφ (59′) και Ντεσπόντοφ (69′). Ο Μπάμπιτς ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 2-2 για τους Σέρβους στο 82ο λεπτό και έδωσε στη χώρα του την πρόκριση στο Euro μετά από 24 χρόνια και για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος (στο Euro του 2000 είχε πάει ως Σερβία – Μαυροβούνιο).

Το Μαυροβούνιο άγγιξε το θαύμα, προηγήθηκε με γκολ του Ρούμπεσιτς, μετά από ασίστ του Γιόβετιτς με κεφαλιά στο 36ο λεπτό, ωστόσο η Ουγγαρία μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.

Ο ταλαντούχος μέσος της Λίβερπουλ και αρχηγός της εθνικής του ομάδας, Ντομικίν Σομποσλάι, έκανε την ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε μόλις δύο λεπτά (67′, 68′) και ο Νάγκι στις καθυστερήσεις (90+3′) σφράγισε την νίκη για την Ουγγαρία και την πρωτιά στον 7ο όμιλο.

H τελική βαθμολογία του 7ου προκριματικού ομίλου: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ