Πογέτ: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο, περιμένω να ανανεωθεί και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά»

Πογέτ: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο, περιμένω να ανανεωθεί και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά»

Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και μετά τον Μάρτιο που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είδε από τις κερκίδες της OPAP Arena, καθώς ήταν τιμωρημένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι την Εθνική Ελλάδος να παίρνει ισοπαλία 2-2 με τη Γαλλία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός βλέπει την ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρό και να έχει τη δυνατότητα με 2 νίκες στα playoffs του Μαρτίου, να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, στο Euro 2024.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ντιναμό Τιφλίδας 16-8: Ισοπέδωσε τους Γεωργιανούς και έφυγε για τους «8» ο Ολυμπιακός

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», ο Πογέτ τόνισε πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ωστόσο ο ίδιος περιμένει να ανανεωθεί… για να αρχίσει να μας μιλά και στα ελληνικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ: 

Για το αν οι διεθνείς έπαιξαν και για τον ίδιο στο παιχνίδι κόντρα στην Γαλλία: «Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν και για μένα. Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα».

Για τις ποδοσφαιρικές ομοιότητες της Ουρουγουάης με την Ελλάδα: «Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι, τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την παρουσία του στη χώρα μας ως προπονητής της ΑΕΚ είπε: «Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσω και αυτό δεν άρεσε στο αφεντικό. Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα ενημερώσει νωρίτερα τον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο».

Για το αν επιθυμούσε η σύζυγός του να επιστρέψει στη χώρα μας: «Η γυναίκα μου, μου είπε 100% να πάμε στην Ελλάδα αλλά με έναν όρο «πάμε στη Γλυφάδα». Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι «ο προπονητής της Εθνικής ομάδας».

Για την προσωπική του πρόοδο, ως προπονητής: «Ναι είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός. Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν αύριο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ