Οι «σίγουροι» και τα διλήμματα – Το πλάνο πρόκρισης του Πογέτ

Οι «σίγουροι» και τα διλήμματα – Το πλάνο πρόκρισης του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει κατασταλάξει στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας για το ματς της δεκαετίας με το Καζακστάν στην «Opap Arena» - Το 4-3-3, οι «σίγουροι» και τα διλήμματα

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η Εθνική Ελλάδας, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, έχει μία σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Απόψε, βράδυ Πέμπτης (21/3, 21:45) το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην κατάμεστη «Opap Arena», για τον ημιτελικό των play offs του Nations League. Στόχος φυσικά η νίκη που θα φέρει την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης (26/3, 21:45), όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο με έπαθλο μία θέση στα τελικά του Euro της Γερμανίας. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι μας θα ξέρουμε ήδη τον αντίπαλό μας, καθώς το ματς στην Τιφλίδα θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Πάμε να δούμε τώρα τι σύνθεση αναμένεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας ο Πογέτ, στο ματς της δεκαετίας (μέχρι το επόμενο ελπίζουμε) για την Εθνική μας ομάδα.

Ο τερματοφύλακας και η τετράδα της άμυνας είναι «κλειδωμένοι». Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Τζορτζ Μπάλντοκ, στο αριστερό ο Κώστας Τσιμίκας και στα στόπερ θα βρίσκονται οι Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παντελής Χατζηδιάκος.

Στο «6» αναμένεται να προτιμηθεί ο δημιουργικός Δημήτρης Κουρμπέλης αντί του αμυντικογενή Μανώλη Σιώπη, καθώς πρόκειται για ματς στο οποίο θα χρειαστεί να φτιάξουμε κυρίως εμείς παιχνίδι και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Στο «8» θα βρεθεί λογικά ο Πέτρος Μάνταλος, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να διεκδικεί τις πιθανότητές του (αν και λίγες) για το βασικό σχήμα. Πίσω από τον επιθετικό ελεύθερο ρόλο θα έχει ο αρχηγός μας, Τάσος Μπακασέτας.

Στα άκρα της επίθεσης, δεξιά σίγουρα θα είναι ο Γιώργος Μασούρας και αριστερά παίζεται μεταξύ του Δημήτρη Πέλκα και του Γιάννη Κωνσταντέλια. με τον πρώτο, ωστόσο, να έχει περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί ως βασικός. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του Χρήστου Τζόλη, που τα πάει περίφημα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στη Β’ Γερμανίας. Στην κορυφή θα είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, που έχει φορμαριστεί πλήρως με τον Παναθηναϊκό και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Γιώργος Γιακουμάκης και Βαγγέλης Παυλίδης θα βρίσκονται στον πάγκο, ως δύο εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές για τη γραμμή κρούσης της Εθνικής.

Το 4-3-3, με «6αρι», 8αρι» και επιτελικό μέσο, είναι δεδομένο ότι θα προτιμηθεί από τον Πογέτ, ο οποίος φαίνεται να καταλήγει σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με στόχο να «στραγγαλίσει» από νωρίς τους Καζάκους στην «καυτή» «Opap Arena» και να είναι η Εθνική μας η ομάδα η οποία θα ελέγξει από το ξεκίνημα τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ