Ισπανία: Τόπο στα νιάτα, χωρίς να αλλοιωθεί το DNA (pic, vid)

Ισπανία: Τόπο στα νιάτα, χωρίς να αλλοιωθεί το DNA (pic, vid)

Η Ισπανία θα πορευτεί στο Euro με ενήλικες και... μη ποδοσφαιριστές, αλλά με την γνωστή φιλοσοφία της να παραμένει αναλλοίωτη.

Η Ισπανία ρίχνεται στη μάχη του Euro 2024, αντιμετωπίζοντας την Κροατία (15/6, 19:00) στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου της διοργάνωσης. Με τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε στο τιμόνι θέλει να επανέρθει στον δρόμο των επιτυχιών, μετά την μέτρια παρουσία της πριν από περίπου 1,5 χρόνο στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Έχοντας αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, η «Φούρια Ρόχα» θέλει να θυμίσει ξανά την ομάδα που επικρατούσε απόλυτα απέναντι στους αντιπάλους της, και παρά τον όμιλο του «θανάτου» στον οποίο συμμετέχει (κοντράρεται με Κροατία, Ιταλία και Αλβανία) να φτάσει μέχρι το… τέλος του ταξιδιού.

Διαβάστε επίσης: Euro 2024: Τα παιδικά μας καλοκαίρια, μπαλκονάρα, ταβερνάρα και φανελάκι τιράντα…

Νίκο Γουίλιαμς και Γιαμάλ, το κάτι διαφορετικό για την Ισπανία

Η «υπομονετική προσέγγιση» των Ισπανών δεν είναι κάτι καινούργιο . Η «Φούρια Ρόχα» είχε περισσότερη κατοχή μπάλας από τους αντιπάλους της σε κάθε ένα από τα τελευταία 136 παιχνίδια της. Τελευταία φορά που είχαν λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, ήταν όταν νίκησαν τη Γερμανία στον τελικό του Euro 2008, με 46% κατοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Γιαμάλ δεν ήταν καν… ενός έτους τότε.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε δεν θα αλλάξει την… ταυτότητα της Ισπανίας. Αντιθέτως, στην ήδη δοκιμασμένη «συνταγή» θα προσθέσει τους Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ, με σκοπό να πάρει από αυτούς το «απρόβλεπτο». Οι δύο Ισπανοί επιθετικοί ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους σε ντρίπλες στην La Liga.

Ο Γουίλιαμς επιχείρησε 191 (2ος στην κατάταξη) και ο Γιαμάλ 141 (4ος). Την ίδια ώρα, αμφότεροι ήταν εκ των κορυφαίων στα κουβαλήματα μπάλας που κατέληξαν σε ντρίπλα (Γουίλιαμς 97, Γιαμάλ 82).

Ποιότητα μεν, αλλά…

Θεωρητικά, οι Ισπανοί «κατεβάζουν» ένα ισορροπημένο και ταλαντούχο ρόστερ, ωστόσο παίκτες όπως οι Γουίλιαμς (21) και Γιαμάλ (16), δεν έχουν -ακόμη- τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται τα νοκ-άουτ ενός τουρνουά όπως το Euro.

Κάπου εδώ, έρχονται να συμπληρώσουν εμπειρία στο ισπανικό «παζλ» παίκτες όπως ο Ρόδρι (27), ο Καρβαχάλ (32) και ο Μοράτα (31). Δεν είναι τυχαίο πως στην ενδεκάδα της πρεμιέρας κόντρα στην Κροατία, τα περισσότερα Μέσα στην Ισπανία βάζουν ένα ηλικιακό «μείγμα». Ουνάι Σιμόν (27), Νάτσο (34), Νόρμαντ (27), Καρβαχάλ (32), Ρόδρι (27), Πέδρι (21), Ρουίζ (28), Γουίλιαμς (21), Μοράτα (31), Γιαμάλ (16).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ